TvObzor
HBO: PREMIJERA NOVE SERIJE “KATARINA VELIKA”

Helen Mirren kao najmoćniji ženski monarh u povijesti
Objavljeno 4. listopada, 2019.

Nova četverodijelna drama “Katarina Velika” (Catherine the Great), s Helen Mirren i Jasonom Clarkom u glavnim ulogama, imat će premijeru 3. listopada, kada će sve epizode postati dostupne preko online video streaming usluge HBO GO. Premijera prve epizode na HBO kanalu je 4. listopada u 20 sati, a novi će nastavci također biti petkom.

“Katarina Velika” povijesna je drama koja zadire u politički buran i seksualno nabijen dvor najmoćnijeg ženskog monarha u povijesti. Katarina (Helen Mirren) bila je vrhovna vladarica cijele Rusije gotovo pola 18. stoljeća - odlučna, neovisna, oštroumna i seksualno oslobođena, bila je definicija moderne žene. Serija prati Katarinu pretkraj vladavine, tijekom njezine strastvene afere s ruskim vojnim zapovjednikom Grigorijem Potemkinom (Jason Clarke). Usred skandala, spletki i golema sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno vjenčaju i poznati po promiskuitetu, oni razvijaju jedinstven i odan odnos svladavajući svoje protivnike i zajedno oblikujući Rusiju kakvu danas poznajemo.

Serija je nastala u koprodukciji HBO-a i Skya, redatelj je Philip Martin, a scenarij potpisuje Nigel Williams. Izvršni producenti su Helen Mirren, Philip Martin, David Thompson, Charlie Pattinson i Christine Healy.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

LEGENDARNA PJESMA UZ TAMBURICU

Slavonci obradili Olivera!

OMILJENA KLAPA U SPLITU, KONCERT RIŠPETA U SPALADIUM ARENI

Uskoro će ostvariti jedan od najljepših snova, na oduševljenje svih obožavatelja

STVOREN PO UZORU NA ANTOLOGIJSKU ZONU SUMRAKA

Poznati serijal horor priča “U tami” vraća se na AXN Adria