TvObzor
DEMI MOORE

Pobijedila sam demone i povratila kontrolu nad vlastitim životom
Objavljeno 4. listopada, 2019.
U knjizi koja bi se uskoro trebala naći u prodaji Demi iskreno progovara o svom djetinjstvu, 40-godišnjoj karijeri, brakovima i problemima s ovisnošću
Adrian ANDREJEK

Za razliku od drugih holivudskih sudbina, životna priča Demi Moore mogla bi bez problema poslužiti kao inspiracija za scenarij poprilično teške drame, no ona je odlučila napisati knjigu.

U njoj slavna glumica i majka tri odrasle kćeri iskreno progovara o svom djetinjstvu, 40-godišnjoj karijeri, brakovima i problemima s ovisnošću.

U najavi izdavača navodi se kako je "Inside Out" knjiga o preživljavanju, uspjehu, predaji, kao i otpornosti, te iskren prikaz istovremeno prosječnog i ikonskog života jedne žene.

Nezavršena škola

Holivudska ljepotica, lagano promuklog glasa, rođena je 11. studenoga 1962. u Roswellu kao Demetria Guynes. U trenutku kad ju je rodila, njezina majka Virginia imala je tek 19 godina, dok ih je biološki otac Charles Harmon napustio i prije nego što se Demi rodila. Do svoje 14. godine Demi se s obitelji selila više od 30 puta, da bi se na kraju skrasili u Los Angelesu.

"Naučila sam se brzo priviknuti na svako novo okruženje i stvarati brza prijateljstva. Mislim da su to najjači aduti koje sam imala u želji da postanem glumica", izjavila je Moore.

Srednju školu nikada nije završila, a kako bi se prehranila, radila je razne poslove, između ostalog i kao pin-up djevojka. Podršku joj je u ovim neizvjesnim trenutcima pružala prijateljica, uvjeravajući je da je rođena za glumicu. Osim nesređene obitelji, Demi je kao djevojčica bila razroka, a zbog teške financijske situacije na liječnike nije mogla ni pomisliti. Tek kasnije, kad je zaradila prvi novac, priuštila si je operaciju i riješila taj problem. Ona, također, ima i različitu boju očiju – desno oko joj je smeđe, a lijevo zeleno.

Dotaknula dno

Sa samo 17 godina udala se za 12 godina starijeg tekstopisca Freddyja Moorea. U to vrijeme snimila je i prve golišave fotografije, koje su na samom početku prošle neprimijećeno, da bi kasnije bile objavljene u jednom časopisu. Većinu mladosti obilježila joj je ovisnost o kokainu i alkoholnim pićima, a spasile su je, zapravo, gluma i dobivene prilike – uloge u sapunici "General Hospital" i filmovima kao što je "Prošla noć".

Uza sve to borila se s vlastitim demonima, prejedanjem, zbog čega je postala opsjednuta kilogramima. Svemu tome vratila se nakon što je izgubila dijete, tražeći utjehu upravo u alkoholu. "Išla sam prema dnu, pomalo uništavajući samu sebe i bez obzira na sav uspjeh, nikada se nisam osjećala dovoljno dobrom."

Danas je, kaže, čista. Ne konzumira alkohol ni opijate, jer ne želi više izgubiti kontrolu nad životom. “Zdravlje me osvijestilo. Osjećam da što više radim na sebi, šaljem bolji primjer svojoj djeci i učim ih što je ispravno i koliko je važno brinuti se o sebi.”

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike