Sport
JURJEVČANI DOŽIVJELI PRVI PORAZ

Zrinski naletio na čvrsti Bedem
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Ritam tri boda kod kuće jedan u gostima jurjevački su nogometaši narušili u sedmoj etapi doživjevši prvi sezonski poraz u prvenstvu Treće HNL "Istok". Primivši pet komada od Bedema (1:5) nakon što su u prethodnih šest susreta samo u dva navrata posezali za loptom iz mreže. Toliko ih je odsjelo već nakon 19 ivankovačkih nedjeljnih minuta te se nagovještavao smjer bodova koji su igrači Zrinskog do odmora osporili. Prepolovivši zaostatak i potom primivši još tri komada za uvjerljivi gubitak bodova čiji ih ukupan zbroj i nadalje drži u gornjem trećeligaškom domu. Znalo se, međutim, da je ivankovačko igralište "Grac" iznimno negostoljubivo u što su se Jurjevčani neposredno uvjerili.

- Od početka je krenulo naopačke jer su domaći iz prve akcije došli do kaznenog udarca i prednosti. Udvostručili su ju, također, nakon udarca s "bijele točke" koji sam obranio, ali nažalost izvođaču ponovno vratio loptu koju je iskoristio. Do odmora smo se konsolidirali i bili ambiciozni u nastavku, pri čemu smo se otvorili, što je domaćin iskoristio i više nas puta kaznio za neugodan, ali ne i posve dramatičan poraz - elaborirao ga je vratar Zrinskog Denis Pintarić, koji je rijetko primao toliko pogodaka na jednom susretu. Slijedi subotnji domaći sa Slogom, protiv koje su štićenici trenera Roberta Grnja favoriti.

- Za ivankovačku rehabilitaciju stiže protivnik po mjeri, ali treba biti maksimalno koncentriran jer lako može sve otići u neželjenom smjeru. Kakav je trenutačni u pristiglog protivnika iz Nove Gradiške gdje je očiti manjak bodova i pokušat će ga nadoknaditi na svim mjestima. Uvjeren sam, međutim, da će se "utopiti" u našoj "Bari", kao i prethodna tri ovojesenska gosta, ali uz uvjet da damo što objektivno možemo. Zapravo u to ne sumnjam, a posebice nas ne treba motivirati pred našim navijačima - optimistično je zaključio jurjevački kapetan i čuvar mreže. D.L.
Na igralištu “Grac” gosti teško nešto mogu uzeti, a uvjerio se u to i Zrinski
5

pogodaka primili su Jurjevčani u Ivankovcu. A u proteklih šest kola ukupno dva