Osijek
NA NOVOJ ADRESI

Zdravstveni i Mirovinski doselili se u središte grada
Objavljeno 3. listopada, 2019.
U “Mirovinski” se ne ulazi s korza, nego iz dva susjedna prolaza - Truhelke i Matice hrvatske

Još jednom se naša redakcija odazvala molbi svojih čitatelja - tražili su informaciju na kojim to lokacijama sada djeluju "Zdravstveno" i "Mirovinski". Naravno da smo izvijestili kako su se zbog početka energetske obnove i unutrašnjeg uređenja - a najvažnija je vijest da će se ondje ugraditi dva dizala, te dvije službe iselile sa svoje matične adrese, u Parku kralja Zvonimira. Obje su se institucije privremeno doselile u središte, na osječki korzo. Ipak, kako te dvije službe dijelom pokrivaju i korisnike iz svih pet slavonskih županija, odlučili smo u minireportaži pokazati točne lokacije.

Počet ćemo s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, on dnevno zaprimi veći broj korisnika.

Dakle, njegova nova adresa je Kapucinska 23, posljednja je to zgrada na korzu, na uglu s Jaegerovom ulicom.

To je zgrada u kojoj je nekada bila banka, potom teleoperator, no nakon toga duže je vremena bez korisnika. U nju se ulazi kroz pomalo neugledna vrata, na prvom podestu je redomat, pa i automat za izradu europske kartice zdravstvenog osiguranja.

Iako je adresa novog središta osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Kapucinska 29, ondje je nećete naći i upravo je to mnoge dovelo u zabludu. “Mirovinski” zapravo jest u toj zgradi, ali je na broju 29 ulaz u Addiko banku. U “Mirovinski” se može ući na druga dva ulaza. Prvi je onaj iz Prolaza Matice hrvatske - i to u dijelu Prolaza koji je bliži parkiralištu u Naselju Jakova Gotovca. I u njega se ulazi kroz (o)manja drvena vrata, no jasno su označena. Korisnicima je na raspolaganju i drugi ulaz - onaj iz Vrta Jagode Truhelke (iza PBZ-a, nap. a.).

Dario Kuštro
PODSTANARSTVO OD GODINU DANA
Godinu dana, zaključno s kolovozom iduće godine, potrajat će obnova zgrade na matičnoj adresi, u Parku kralja Zvonimira 1. Projektom koji je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prijavio na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje, s pozicije energetske obnove zgrada javnih službi, osigurano je 7,9 milijuna kuna. Šezdeset posto tog iznosa je nepovratno. Istovremeno, pristupit ćemo i cjelovitoj rekonstrukciji unutrašnjosti naše zgrade, gdje će biti ugrađena dva dizala te će se tako omogućiti lakši pristup višim etažama svima koji imaju teškoća u kretanju.
Možda ste propustili...

POŠAST ČIŠĆENJA ZGRADA “NA CRNO”

Novac za čistačicu prikupljaju skrivećki, od stana do stana

NACIONALNI PREVENTIVNI PROJEKT "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA"

Plesali policajci, učenici, volonteri, vatrogasci...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJVEĆA MASONSKA ZBIRKA U OVOM DIJELU EUROPE

Masoni u Osijeku od 1773.

2

UDRUGA SVJETLOST FENJERA

Nakon 54 godine kafić
Baroko zatvoren uz tihu
svjetlost fenjera iz 1889.

3

POŠAST ČIŠĆENJA ZGRADA “NA CRNO”

Novac za čistačicu prikupljaju skrivećki, od stana do stana