Osijek
AUDICIJA ZA DJEČJI ZBOR HPD-A "LIPA"

Nova prilika za druženje uz pjesmu
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Audicija za Dječji zbor HPD-a "Lipa" održana je početkom tjedna u prostoru Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku, a nazočio joj je velik broj zainteresiranih djevojčica i dječaka.


Protekle sezone "lipaši" su se odlučili na velik i zanimljiv novitet, osnivanje dječjeg pjevačkog zbora, čija je umjetnička voditeljica postala Marijana Matijević, koja kaže kako namjeravaju primiti svakog tko zadovolji audiciju. "Riječ je o mješovitom dječjem zboru, dakle djevojčicama i dječacima u dobi od šest do 12 godina koji će se priključiti našem već formiranom zboru. Prošla glazbena godina bila je vrlo uspješna, imali smo više lijepih nastupa, od kojih izdvajam tradicionalni ‘Lipin‘ božićni koncert, zatim nekoliko gostovanja u drugim gradovima te na kraju nastup na ‘Zemlji bez granica‘, gdje nam je prišlo nekoliko mališana sa željom da nam se priključe. Probe ćemo imati dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 19 sati, kada ćemo se upjevavati i raditi na vokalnoj tehnici, ali prije svega njegovati dječji glas i lijepo pjevanje", zaključila je Matijević.
Uzbuđen zbog audicije, ali i nastupa čak dvojice sinova, šestogodišnjeg Gustava i osmogodišnjeg Jakova, bio je i tata Dinko Zovko, koji kaže kako priliku čekaju još od prošle audicije. "Za prvu sam audiciju kasno vidio poziv, pa smo ove godine svakako odlučili doći, oduševljeni što nije riječ o klasičnoj audiciji, već onoj primjerenoj dječjoj dobi, a s obzirom na to da dečki vole glazbu, odlučili smo pokušati", istaknuo je tata Dinko. E. Nenadić
Možda ste propustili...

I. GIMNAZIJA UGOSTILA ERASMUSOVCE IZ PET ZEMALJA

Cijelog tjedna pozornost solidarnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana