Crna kronika
NESREĆA U SUHOPOLJU

Teško ozlijeđen u sudaru koji je sam skrivio
Objavljeno 3. listopada, 2019.
Vozač automobila iznenada je skrenuo u lijevi kolnički trak i sudario se s drugim automobilom
SUHOPOLJE - Prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, a dogodila se u utorak u Suhopolju, skrivio je 65-godišnji vozač automobila. Kako je utvrđeno očevidom djelatnika PU virovitičko-podravske, nesreća se dogodila kada je 65-godišnjak automobilom prešao u lijevi prometni trak i zbog toga se sudario s autom koji je vozio 55-godišnjak i koji je dolazio iz suprotnog smjera.Pedesetpetogodišnjak je naglim skretanjem udesno pokušao izbjeći sudar, no došlo je do snažnog udara u prednji dio automobila, nakon čega su oba vozila odbačena u kanale koji se nalaze uz cestu. Vozač koji je skrivio sudar (65-godišnjak) teško je ozlijeđen, a 10 godina mlađi vozač lakše.

Nesreća s ozlijeđenom osobom zbila se i u prvim satima srijede na cesti Vinkovci - Županja. Do nesreće je došlo oko 2.30, i u njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. "Tegljač kojim je upravljao 68-godišnjak iz Ivankova u jednom trenutku skrenuo je u suprotni prometni trak i udario u jedan, a potom i u drugi kamion koji su se kretali iz smjera Gradišta prema Vinkovcima. Tegljač je potom sletio na oranicu. Vozač tegljača lakše je ozlijeđen, no zasad nije poznato što je dovelo do nesreće koja je, srećom, prošla bez većih posljedica. Tegljač se i u prijepodnevnim satima nalazio na oranici, a ostala vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, nakon očevida, uklonjena su s prometnice koja je potom otvorena za promet vozila.

Na požeškom području, u utorak oko 6.30, na cesti između mjesta Striježevica i Kamenska, 66-godišnji vozač koji je upravljao automobilom marke Volkswagen, požeških registracijskih oznaka, udario je u divljač koja je istrčala na kolnik i pritom je na vozilu nastala materijalna šteta. "Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji sa znatnom štetom, koja se na razini Hrvatske mjeri u desecima milijuna kuna godišnje, upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku. Također, upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidljivo postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači", stoji u priopćenju policije.

Milan Bugarić/Sanja Butigan
ŠEST PROMETNIH NESREĆA U UTORAK
U utorak i prvim satima srijede na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih pet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Četiri su se dogodile na području Osijeka te jedna na području Đakova i Donjeg Miholjca. U 21.18 u Vladislavcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je putnica u vozilu lakše ozlijeđena, a kod 30-godišnaka iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,28 grama po kilogramu. “Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna”, navodi policija.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana