Ekonomija

Izleti u Baranju i Đakovo
Objavljeno 2. listopada, 2019.

Dodatni sadržaji koji su pripremljeni uz događanja u Tvrđi organizirani su od strane TZ-a Baranje i TZ-a grada Đakova, a riječ je o hedonističkim izletima autobusima u ova područja.

Baranja Secret Tour
Riječ je o gastronomskom izletu u Baranju u kojemu ne znate gdje će vas bus odvesti, a organizatori obećavaju da će izletnici doživjeti sve ono što Baranja nudi, od prostranih ravnica, dunavskih šuma i ritova do baranjskih surduka, gatora i nepreglednih vinograda te fantastičnih vidikovaca. Na programu je kušanje finog baranjskog vina, zaboravljenih tradicionalnih jela pripravljenih u starim keramičkim ćupovima, ali i iznenađenja za sva osjetila. ‘’Prepustite se domaćinu, neka vas Baranjci osvoje toplinom i širinom svoje panonske duše. Ako tražite hedonizam za sva osjetila, dozvolite Baranja Secret Touru da vas odvede na tajno putovanje u kojemu ćete moći u tišini voditi dijalog sa zemljom jer ne zaboravite - nema u Hrvatskoj tako tamne i plodne zemlje kao u Baranji!’’ poručuju iz Maksi tours turističke agencije, koja je organizator izleta. Polazak na ovaj izlet je u subotu, 5. listopada 2019., iz Tvrđe (kod GPP-a) u 9 sati, a izlet traje do 17 sati. Cijena izleta je 99 kuna, a plaćanje je prilikom ulaska u bus. Rezervacije su moguće na na e-mail: v.poznic1975@gmail.com, a prijave su otvorene do petka, 4. listopada 2019.

Petodnevni program - Otkrijete Baranju!
U okviru programa Otkrijte Baranju, od 2. do 6. listopada, moguće je po posebnim cijenama uživati u izletima i degustacijama diljem Baranje. Tako se predah u divljini ili posjet Kopačkom ritu, koji uključuje vožnju brodom, šetnju šetnicom i posjet prijamnom centru nudi preko akcije 2u1 u kojoj se, uz Kopački rit, nudi i ponuda Vina Belje za 80 kuna. Kroz baranjske vinske gatore program je koji nudi obilazak podruma i degustacije baranjskih vina (tri odabrana vina za 30 kuna) u Karancu, Kneževim Vinogradima, Suzi i Zmajevcu. Sve vrijeme tu je i bogata ponuda najfinije domaće hrane, i s nogu i na lagano, prema vašem izboru, uz posebnu ponudu baranjskih restorana kroz Dane fiša i dunavske ribe. Tijekom petka i subote (4. i 5. listopada) tu je Infotočka na Katoličkoj vinskoj cesti u Zmajevcu (pokraj restorana Josić) u vremenu od 13 do 19 sati, a uključuje prodaju suvenira i vođenje po vinskim cestama. Samo u petak (4. listopada) bit će pripremljen baranjski doručak i Bakin špajz, ‘’Domaće je na stolu’’ - Etnološki centar baranjske baštine od 8 do 15 sati, a uključuje pripremu tradicionalnih baranjskih jela, pekmeza i zimnice. U subotu, 5. listopada, dođite i posjetite jubilarnu desetu gastronomsku manifestaciju Paprikafest u Lugu. Očekuje vas sajam domaćih proizvoda, bogat kulturni program, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša te cjelodnevna gastronomska ponuda baranjskih specijaliteta. U subotu i nedjelju (5. i 6. listopada) vinogradi Belje organiziraju turističku berbu grožđa u vinogradima Belja, a oni uključuju obilazak vinograda, berbu grožđa, obilazak nove vinarije, ručak i poklon vino po cijeni od 100 kuna.

Tijekom dva dana vikenda bit će i Dani otvorenih vrata podruma – posebna ponuda vina i domaće hrane u baranjskim gatorima po promocijenama, ali i mogućnost posjeta Kući u prirodi Zlatna Greda, gdje je adrenalinski park, veslanje kanuima kroz šumu, šetnja pustolovnom stazom, vožnja biciklima, prezentacija ekoturističkih programa, uz restoransku ponuda jela i pića.
KRALJEVSKIM STOPAMA U ĐAKOVO
Izlet u Đakovo, ponovo u organizaciji turističke agencije Maksi tours, započinje u 9 sati s polaskom autobusom iz Tvrđe (kod GPP-a). Ovaj izlet uključuje posjet ‘’najljepšoj katedrali od Venecije do Istanbula’’, poznatoj i kao remek-djelo biskupa J. J. Strossmayera, točnije katedrali sv. Petra. Potom slijedi obilazak vinskih podruma Đakovačko-osječke nadbiskupije i degustacija vina, koja se spravljaju prema posebnim kanonskim zakonima. Uz razgled Državne ergele lipicanaca Đakovo, koju je dva puta posjetila britanska kraljevska obitelj, predviđena je i vožnja fijakerom. Tu je i razgled showrooma hotelskog namještaja i opreme, Ancona Grupa te prezentacija proizvoda od perja u perjari Protex, a u Đakovu je predviđen i ručak. Povratak za Osijek je u 16 sati. Cijena izleta je 99 kuna, a plaćanje prilikom ulaska u bus. Rezervacije izleta moguće su na e-mail: v.poznic1975@gmail.com.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana