Novosti
UOČI SASLUŠANJA U EUROPSKOM PARLAMENTU

Dubravka Šuica objavila je popis svoje imovine
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Hrvatska kandidatkinja za članicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je uoči saslušanja u Europskom parlamentu, koje će se održati u četvrtak, 3. listopada, a nakon prozivki udruge Gong, izjavu o financijskim interesima, koja je dostupna na službenim stranicama Europskog parlamenta i datirana je s 12. rujna.


Kandidatkinja za potpredsjednicu Komisije za demografiju i demokraciju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105,91 euro i 63 dionice HT-a u vrijednosti 1354,71 eura. Šuica dalje navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kuću na Blidinju u Bosni i Hercegovini, a sve glase na njezinog supruga. Nije objavila podatake o vrijednosti tih nekretnina.


Navodi još kuću i zemljište na Pelješcu koji su u djelomičnom vlasništvu supruga te tvrtku DUBE d.o.o. za pomorski prijevoz, koja ne posluje od 2016. godine. U nastavku te izjave navela je kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, što joj je nasljedstvo od roditelja.
Podsjetimo, udruga Gong zatražila je nedavno da Dubravka Šuica zaustavi višegodišnja nagađanja o podrijetlu i vrijednosti svoje imovine i da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere, kao i nalaz porezne inspekcije vezano uz njezinu imovinu koja je, prema medijskim napisima, vrijedna pet milijuna eura. Premijer Andrej Plenković optužio je prošloga tjedna nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv Dubravke Šuice kao "produžena ruka SDP-a". Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je nekoliko zahtjeva za dostavom imovinskih kartica Dubravke Šuice, no ti su zahtjevi odbijeni zbog zaštite osobnih podataka s obzirom na to da Šuica još od 2011. nije hrvatska dužnosnica. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

PETRAČA ISTRAŽUJU PREKRŠAJNO

Sliško prijavljen zbog napada

SINDIKAT POLICIJE HRVATSKE PROZVAO DIVJAK

Ne uspoređujte plaće u policiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INŽENJERI:

Gradilišta će voditi ljudi bez VSS-a

2

BEZ STRATEGIJE SUZBIJANJA ZLOPORABE DROGA

Rastu konzumacija, smrtnost ovisnika, ali i dostupnost droga

3

BDP OTKRIVA VELIKE RAZLIKE MEĐU ŽUPANIJAMA

Zagreb je razvijeniji 75 % od hrvatskog prosjeka