Novosti
UOČI SASLUŠANJA U EUROPSKOM PARLAMENTU

Dubravka Šuica objavila je popis svoje imovine
Objavljeno 1. listopada, 2019.
Hrvatska kandidatkinja za članicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je uoči saslušanja u Europskom parlamentu, koje će se održati u četvrtak, 3. listopada, a nakon prozivki udruge Gong, izjavu o financijskim interesima, koja je dostupna na službenim stranicama Europskog parlamenta i datirana je s 12. rujna.


Kandidatkinja za potpredsjednicu Komisije za demografiju i demokraciju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105,91 euro i 63 dionice HT-a u vrijednosti 1354,71 eura. Šuica dalje navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kuću na Blidinju u Bosni i Hercegovini, a sve glase na njezinog supruga. Nije objavila podatake o vrijednosti tih nekretnina.


Navodi još kuću i zemljište na Pelješcu koji su u djelomičnom vlasništvu supruga te tvrtku DUBE d.o.o. za pomorski prijevoz, koja ne posluje od 2016. godine. U nastavku te izjave navela je kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, što joj je nasljedstvo od roditelja.
Podsjetimo, udruga Gong zatražila je nedavno da Dubravka Šuica zaustavi višegodišnja nagađanja o podrijetlu i vrijednosti svoje imovine i da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere, kao i nalaz porezne inspekcije vezano uz njezinu imovinu koja je, prema medijskim napisima, vrijedna pet milijuna eura. Premijer Andrej Plenković optužio je prošloga tjedna nevladinu udrugu Gong da vodi kampanju protiv Dubravke Šuice kao "produžena ruka SDP-a". Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je nekoliko zahtjeva za dostavom imovinskih kartica Dubravke Šuice, no ti su zahtjevi odbijeni zbog zaštite osobnih podataka s obzirom na to da Šuica još od 2011. nije hrvatska dužnosnica. H/D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRI OSOBE PREMINULE

U OBŽ-U novopozitivno 76 osoba

2

PROSVJEDI I APELI URODILI PLODOM

Na cesti Vukovar - Ilok više neće biti teških kamiona

3

61 OSOBA HOSPITALIZIRANA ZBOG COVID-19 BOLESTI

U VSŽ 73 novopozitivnih, umrle dvije osobe