Tehno
U HRVATSKOJ DOSTUPAN OD SREDINE LISTOPADA

Huawei Watch GT2 sada prima pozive i pušta glazbu, a baterija traje dva tjedna
Objavljeno 27. rujna, 2019.

Watch GT 2 ujedno je i prvi Huaweijev pametni sat s 3D staklenim zaslonom, što rezultira modernim izgledom. Štoviše, ovaj novi smartwatch pruža još više sportskih opcija s još bogatijim programima, a tu je i dodavanje Bluetooth funkcija za pozivanje i reprodukciju glazbe. U svakodnevnoj uporabi, Huawei Watch GT 2 46 mm serija može u kontinuitetu raditi i do dva tjedna s uključenim nadzorom otkucaja srca, funkcijama za obavijesti te s Bluetooth pozivima. S druge strane, Huawei Watch GT 2 42 mm serija u klasičnom načinu rada može u kontinuitetu raditi i do tjedan dana.

Obje serije satova uvelike su poboljšale vijek trajanja baterije u GPS modu za praćenje sportskih aktivnosti. Serija 46 mm postiže trajanje baterije od 30 sati u sportskom načinu rada s GPS praćenjem, dok serija od 42 mm doseže 15 sati. Watch GT 2 dodatno je nadogradio dizajn stvaranjem staklenog i širokog zaslona bez obruba. Serija 46 mm opremljena je s 1.39 inčnim AMOLED HD preciznim zaslonom osjetljivim na dodir s rezolucijom zaslona od 454 x 454 piksela, širokim rasponom boja i ultratankim dizajnom koji je značajno bolji od LCD zaslona. U sportskom načinu rada Huawei Watch GT 2 kompatibilan je s 15 sportova, uključujući osam sportova na otvorenom te sedam sportova u zatvorenom. Također, sat pruža ciljanu analizu podataka prije vježbanja za različite sportove, analizu snimanja podataka tijekom vježbanja te profesionalne savjete – kao da imate osobnog inteligentnog sportskog trenera koji će učiniti vašu vježbu sigurnijom i boljom.

U pogledu praćenja rada srca, Huawei Watch GT 2 pomaže u nadzoru zatajenja srca i bradikardije. Ako sat nije u sportskom načinu, korisnika će odmah obavijestiti da je, primjerice, brzina otkucaja srca iznad 100 minuti ili ispod 50.

Osim praćenja rada srca, praćenje spavanja još je jedna funkcija koju su mnogi korisnici htjeli vidjeti na svom Huawei pametnom satu. Uz Huawei TruSleep tehnologiju više ne morate brinuti o uzrocima nesanice i neprestanog buđenja. Huawei Watch GT 2 prati kvalitetu spavanja kroz brzinu otkucaja srca, kvalitetu disanja te koristi veliku analizu podataka za ocjenu kvalitete spavanja. TruSleep tehnologija koristi umjetnu inteligenciju za preciznu analizu problema sa spavanjem te korisniku daje prijedloge za poboljšanje sna.

Watch GT 2 dolazi i s tehnologijom TruRelay koja pomaže prilikom oslobađanja od stresa, i to tako što bilježi vrijednosti HRV (varijabilnost srčanog ritma) te pruža povratne informacije o korisnikovom indeksu stresa. Uz to, sat obavještava korisnika da bi trebao prošetati nakon višesatnog sjedenja te će mu preporučiti optimalan broj koraka koje je potrebno napraviti. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike