Novosti
NOVE PRIJETNJE SOCIJALNIM RADNICIMA

Prijetio da će se ponoviti Đakovo, kod kuće imao arsenal oružja
Objavljeno 24. rujna, 2019.

Doći ću ja opet. Ponovit će se Đakovo.

Vikao je to ispred zgrade Centra za socijalnu skrb 39-godišnjak iz belomanastirskog prigradskog naselja Šumarina, najvjerojatnije nezadovoljan postupkom zaštitara koji ga je uljudno zamolio da se smiri i dođe u dogovoreno vrijeme.

- Dogodilo se to u petak oko 13 sati. Petkom, inače, ne primamo stranke, osim onih koje imaju poziv - prepričava prošlotjedne nemile scene ispred te ustanove Đimi Fuštin, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, naglašavajući kako je njemu nepoznata osoba na vrata centra došla s pozivom koji je glasio za 26. rujna. Upravo na datum koji je stajao na pozivu upozorio ga je zaštitar, nakon čega je, nastavlja Fuštin, počela galama i prijetnje. Vidjevši kako je njegov dolazak u centar ostao bez, za njega, očekivanih rezultata, okrenuo se i, uz već spomenute prijetnje, napustio mjesto događaja.

- Nisam čuo galamu jer je moj ured na katu zgrade, nasuprot ulaznih vrata. Jedna od socijalnih radnica rekla mi je da se vani nešto događa, nakon čega je pozvana policija - priča Fuštin dodajući kako je poziv policiji uslijedio, između ostalog, i zbog međusobnog dogovora djelatnika belomanastirskog centra zbog sve učestalijih incidenata u sličnim ustanovama, posebice onog s tragičnim posljedicama u Đakovu. Tek kasnije u centru su ustanovili da prijetnje nije uputio njihov korisnik. Kako doznajemo, riječ je o ocu maloljetnika na čije je vršnjačko nasilje tu ustanovu upozorila policija. Stoga mu je, sukladno zakonu, i upućen poziv na razgovor.

Nakon zaprimljene dojave o upućenim prijetnjama, ophodnja Policijske postaje Beli Manastir obavila je očevid u obiteljskom domu 39-godišnjaka. A tamo su imali što vidjeti. I pronaći. Kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, u pretrazi doma i drugih prostora koje koristi policijski su službenici pronašli, i uz potvrdu oduzeli, više komada vojnog oružja, protuoklopnu i minobacačku minu, više kilograma eksploziva TNT i PEP 500, dimne i ručne bombe, aluminijske detonatore te više komada raznog streljiva i dijelova za oružje.

- Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela prijetnje i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava - navodi se u priopćenju.

Fuštin ističe kako su u posljednjih mjesec i pol imali tri slične prijetnje, ali je, na sreću, sve završilo samo na verbalnim ispadima. Tvrdi kako su dobili suglasnost za nabavu detektora metala koji bi, vjeruje, vrlo brzo trebao biti postavljen na ulaz u belomanastirski Centar za socijalnu skrb. Podsjeća na apel upućen nadležnim institucijama kako je krajnje vrijeme da djelatnici centara za socijalnu skrb postanu službene osobe te na potrebu za zapošljavanjem novih djelatnika.

Ivica Getto
VEĆ DUGO IZLOŽENI PRIJETNJAMA
Kako doznajemo, sin 39-godišnjaka osumnjičenog za počinjenje kaznenih djela iz neutvrđenih je razloga gurnuo jednu djevojčicu, koja je pala i zadobila ozljede. Cijeli je slučaj policiji prijavila majka nastradale djevojčice. Sukladno zakonu, iz centra su roditelje maloljetnika pozvali na razgovor, a otac, navodno zbog odlaska na teren, u dogovoreno vrijeme nije mogao doći pa je centar odlučio posjetiti ranije... Podsjetimo, djelatnici centara za socijalnu skrb već dugo su izloženi prijetnjama, a sve je kulminiralo tragičnim događajem u Đakovu, kada je njihov korisnik Andrija Drežnjak s oružjem ušao u prostorije i ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen, a teško ranio 35-godišnjeg pravnika Ivana Pavića koji je, unatoč svim poduzetim mjerama intenzivnog liječenja, u bolnici preminuo nekoliko dana kasnije. Iz belomanastirskog centra upozoravaju kako ‘’nikome na čelu’’ ne piše koje su mu namjere, a činjenica kako je, u najnovijem slučaju, u domu osobe koja je prijetila pronađen pravi arsenal dovoljno govori...
Možda ste propustili...

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece