Regija
SVEČANO ZATVORENE 54. VINKOVAČKE JESENI

Deset dana Vinkovci su bili središte folklora
Objavljeno 23. rujna, 2019.
VINKOVCI - Proteklih deset dana Vinkovci su bili središte hrvatskog folklora, gdje se ponosno pokazivala baština svoga kraja, ali kao što svemu jednom dođe kraj, tako su u nedjelju navečer završene i 54. Vinkovačke jeseni. Vinkovčani i gosti mogli su uživati u tamburaškoj, ali i urbanoj glazbi na nekoliko pozornica u pješačkoj zoni, u Slavonskom sokaku i velikom šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni. Uz nastupe stotinjak folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore, mogli su posjetiti Vinski grad i kušati vina najboljih hratskih vinara iz svih regija, razgledati najnovije tipove automobila, kušati i kupiti proizvode slavonskih obrtnika na sajmu u Slavonskom sokaku ili slušati tamburaše koji su se svake večeri izmjenjivali na pozornici pod kupolom na početku Sokaka ili prva imena hrvatske estrade u velikom šatoru.

Nakon završetka trećeg dijela Državne smotre izvornog hrvatskog folklora i koncerta Ivana Zaka, u velikom šatoru su svečano zatvorene ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni, a potom su za oproštaj do sljedeće manifestacije, koncert održali Najbolji hrvatski tamburaši.

- Ovih deset dana uistinu je jako brzo prošlo, još jedne Jeseni su iza nas i moram ovom prilikom izraziti zadovoljstvo sa svim onim što su one ponudile. Svi ovi čuvari folklora i tradicije iz našeg kraja, ali i cijele Hrvatske još su jednom pokazali da se ne moramo brinuti za budućnost, jer oni svoj entuzijazam prenose s generacije na generaciju. Moram reći i da pripreme za sljedeće, 55. Vinkovačke jeseni, počinjemo već sutra - rekao je prigodom zatvaranja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni zamjenik gradonačelnika Vinkovaca, Gabrijel Šokičić. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike