Regija
VINKOVAČKE JESENI NISU SAMO FOLKLOR

Urbane jeseni petu godinu zaredom
Objavljeno 22. rujna, 2019.
Da Vinkovačke jeseni nisu samo tamburica, folklor, nošnje i kolo, svjedoče i Urbane jeseni koje se, sada već tradicionalno, petu godinu zaredom, organiziraju u okviru Vinkovačkih jeseni. Naime, organizatori su željeli i mladima koji ne vole tamburicu i folklor ponuditi sadržaje koji će ih privući u Vinkovce, pa su od jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni uveli Urbane jeseni.


Za Urbane jeseni osigurana je prva subota. Tako se, uz zvuke tambure, uobičajene za Slavoniju, svake godine pripremi i bogat program za mlađe generacije, prije svega za ljubitelje hip-hopa, breakdancea i elektronske glazbe.


- Sve je počelo Graffiti jamom na stepenicama Hotela Slavonija. Nakon toga smo radili radionicu s djecom i grafitima - kaže organizator Urbanih jeseni, Ivan Gale.


Veliki zaljubljenici u svemirsku sagu Star Wars u subotu i nedjelju mogli su se fotografirati s poznatim junacima koji već nekoliko godina gostuju i organiziraju borbe svjetlosnim mačevima na Slavonskom sokaku te zabavljaju mlade i starije Vinkovčane svojim ručno rađenim kostimima. Ekipa je iz Osijeka, Zagreba, a dvojica su i iz Varaždina.


U okviru Urbanih jeseni održana je i radionica breakdancea te na kraju dana međunarodno B-boying breakdance natjecanje. Radionicu breakdancea vodio je Blynth, breaker iz Osijeka koji također ima i školu plesa breakdancea u Vinkovcima.
Na stubama u prolazu, pokraj hotela Slavonija, zagrebački umjetnici svojim su maštovitim, ali i angažiranim, grafitima dali novu vizuru ovoga dijela grada. M.F.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike