Regija
SVEČANO OTVORENE 54. VINKOVAČKE JESENI

“Tri nam drage riječi” - Slavonija, Srijem i Baranja
Objavljeno 21. rujna, 2019.
Premijer spomenuo i projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji pridonosi razvoju istoka Hrvatske

U Vinkovcima, najstarijem naselju u Europi, koje je ujedno i srce Šokadije, svečano su u petak navečer otvorene 54. Vinkovačke jeseni, smotra izvorne hrvatske tradicijske kulture, a tema je otvorenja bila "Tri nam drage riječi" - Slavonija, Srijem i Baranja.

Jeseni su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a otvorio ih je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izrazivši zadovoljstvo što je na toj "prekrasnoj manifestaciji na kojoj se uživa u hrvatskoj tradicijskoj kulturi, našim običajima, našem folkloru, našem identitetu". "Identitetu ovdje na istoku Hrvatske gdje Slavonija, Baranja i Srijem znači svu onu simboliku privrženosti domovini, ljepotu onoga što nas povezuje, i zaista jednom ogromnom sadržaju i bogatstvu hrvatske kulture", rekao je s pozornice premijer Plenković, dodavši da će Vlada i dalje podržavati Jeseni. Pritom je spomenuo i da su "tri drage riječi" ujedno i ono što sadrži projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji u protekle tri godine, rekao je, pridonosi razvoju istoka Hrvatske.

U ime domaćina dobrodošlicu svim gostima uputio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Dobro došli na Vinkovačke jeseni koje iz godine u godinu, u mjesecu rujnu, grad Vinkovce ističu kao centar tradicijske kulture i tako već 54 godine - rekao je i dodao kako se temom otvorenja želi i "poslati poruka zajedništva hrvatskog naroda".

Scenski program pratili su i brojni uzvanici, među kojima i izaslanici predsjednice RH i predsjednika Sabora.

Sanja Butigan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike