Sport
ODLAZAK IZ SLAVONIJE

Marin Bloudek: U Puli odlični uvjeti, pa sam zato i otišao
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Virovitički atletičar, nekadašnji europski juniorski prvak na 800 metara, želi novi iskorak u karijeri

Još jedan mladić napustio je Slavoniju u potrazi za boljim životom. Riječ je o sjajnom 20-godišnjem atletičaru Marinu Bloudeku, dečku koji je rušio niz hrvatskih juniorskih i seniorskih rekorda na raznim dionicama, a u njegovoj biografiji posebno se ističe podatak da je bio europski juniorski prvak na 800 metara.

Marino je godinama odolijevao pozivima iz raznih hrvatskih atletskih klubova, ostajao je doma, a onda je shvatio da, ako želi napredovati u karijeri, mora otići. I otišao je u Istru, koja nudi puno više od Virovitice, Slatine, odnosno Slavonije. S povjerenjem se "predao" u ruke iskusnim atletskim stručnjacima kada je u pitanju trčanje na duge staze i vjeruje kako je odlazak dobra stvar za njegov napredak i iskorak u karijeri.

- Treniram i školujem se u Puli. Tu je moja nova oaza, malo sam daleko od Virovitice, ali ovdje imam sjajne uvjete za rad i sve što mi treba. Nažalost, zbog ovog preseljenja u drugi grad morao sam raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim trenerom Zlatkom Totom, kojem sam beskrajno zahvalan na svemu što smo prošli i postigli zajedno - kaže Bloudek, koji u Puli radi pod trenerskom paskom Milovana Savića. To je nekadašnji trkač koji je pod zastavom bivše države nastupao na Olimpijskim igrama te ima medalje s Europskog prvenstva i Mediteranskih igara. Savić ima golemo trkačko i trenersko iskustvo i Marino je zadovoljan njihovom suradnjom. Pod vodstvom novoga trenera malo je promijeno ritam rada, ali kaže kako uživa u treninzima.

- Odlučili smo ove godine smanjiti broj natjecanja, a više se bazirati na treninge kako bismo što više doradili moju formu i tehniku trčanja jer sljedeće godine imamo velike planove i ciljeve. Sve je sada na meni i definitivno ću dati sve od sebe, posebno kada znam da ispred sebe imam ovako dobrog trenera - dodao je Virovitičanin, koji s osmijehom kaže kako se još uvijek nije opredijelio za jednu dionicu trčanja.

- Budući da sam još uvijek mlad, tek mi je 20, nisam se specijalizirao samo za jednu dionicu. Treniramo i radimo za 400, 800 i 1500 metara te naravno i ‘‘tisućica‘‘ koja je neolimpijska disciplina, ali iznimno dobro dođe za treniranje. Za sada se dobro osjećam na svim dionicama, pa ćemo vidjeti... Sad sam u fazi kratkog odmora, a onda kreću žestoke priprema za dvoransku sezonu.

Marinu je atletika životni poziv, ali nije zapostavio ni obrazovanje.

- Posvećen sam atletici, ali nisam želio staviti obrazovanje u drugi plan. Upisao sam privatnu menadžersku školu u Rijeci, i to želim završiti. Uspijevam bez ikakvih problema uskladiti obrazovanje s atletikom, dva puta dnevno treniram, u međuvremenu učim i sve stignem. No fokusiran sam na atletiku i vjerujem da će uz dobar rad uskoro doći i dobri rezultati. Strpljiv sam i čekam svoje vrijeme - dodao je atletičar iz Virovitice.

Vladimir Grgurić
RASPITIVALI SE DINAMO, ARSENAL...
Marino je dobar atletičar, iako je kao dijete bio i odličan nogometaš. Svojedobno je njegov talent prepoznao zagrebački Dinamo, a o njemu su se raspitivali i skauti engleskog velikana Arsenala. No težak prijelom noge odveo ga je izvan nogometnih terena. U trenucima rehabilitacije počeo je trčati i više se nije vraćao nogometu.

- U sportu samo treba biti uporan, puno raditi i uspjeh će doći. Djeci preporučujem atletiku, ako baš ne vole trčati, neka se bave bilo kojim drugim sportom - poručio je Bloudek.
Marino Bloudek

atletičar iz Virovitice

Odlazak u Pulu bio je teška odluka, tamo sam bez obitelji i mojih starih prijatelja, ali gledao sam samo što je bolje za moju karijeru. A misim da ovaj odlazak od kuće jest.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike