Novosti
VLADA ODOBRILA NOVCE ZA OŠ NIKOLE ANDRIĆA

Za obnovu vukovarske škole više od 17 milijuna
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Vlada RH dala je suglasnost za financiranje obnove Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru, a ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 17,8 milijuna kuna. Prethodno je dogovoreno kako će se iz državnog proračuna izdvojiti 80 posto tog iznosa, a po 10 posto troškova sufinancirat će Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija. Prema odluci Vlade, ove će se godine za radove osigurati četiri milijuna kuna, sljedeće godine 10 milijuna a preostala sredstva u 2021. godini, s tim da je predviđeni rok završetka radova 485 dana. Projektom su predviđeni rekonstrukcija zgrade i sportske dvorane (dogradnja i nadogradnja) OŠ Nikole Andrića te gradnja parkirališta i sportskih terena.

U povodu toga priopćenjem za javnost oglasila se Vukovarsko-srijemska organizacija HNS-a navodeći kako je njezin predsjednik Nenad Bučko u Koloni sjećanja u Vukovaru 2017. godine ministrici Blaženki Divjak izložio problem neobnovljene škole.

"Sjeli smo s vukovarskim gradonačelnikom i županom te pod pokroviteljstvom ministrice Divjak riješili višegodišnji gorući problem, a unatoč svim administrativnim i formalno-pravnim preprekama te nedjelovanju na istim političkim platformama isključivo smo se usmjerili na učenike i nastavnike koji čekaju na svoju školu više od dvadeset godina", naglašeno je u priopćenju. Također navode kako je suglasnost Vlade RH formalna najava dolaska ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak u Vukovar u ponedjeljak, 23. rujna, kada će s predstavnicima Županije i Grada potpisati ugovor o sufinanciranju.

Ministarstvo je u svibnju provelo postupak javne nabave te je s odabranim izvođačima radova potpisan ugovor o izvođenju radova. D. Korpoš
U ponedjeljak će u školi biti potpisan ugovor o sufinanciranju, nakon čega će započeti obnova
Možda ste propustili...

MOŽEMO: PROGRAM ZA UMIROVLJENIKE

Povećat ćemo mirovine za dodatnih deset posto

VLADA ODREDILA NAJVIŠE MALOPRODAJNE CIJENE GORIVA

Benzin skuplji dva centa

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om