Regija
POSEBNOST

Maraton lađa na Bosutu
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Svake godine u sklopu Vinkovačkih jeseni svoj program pripremi i Udruga lađara Vinkovci u suradnji s Kajak-kanu klubom, pa će tako i ove godine na Bosutu biti održan Maraton lađa za lađarske ekipe, i to u subotu, 21. rujna, od 18 sati do 21sat. Maraton tradicionano okupi velik broj sudionika, a ove će godine prvi put nastupiti i ženske posade.

- Želio sam napraviti nešto po čemu će Vinkovci biti prepoznatljivi, mnogi mi nisu vjerovali da se može pokrenuti jedna ovakva udruga kao što je Udruga lađara. Godine 2011. u Štitaru sam napravio kod jednog majstora devetmetarsku lađu. Iste godine okupili smo ekipu, trenirali mukotrpno puna četri mjeseca i otišli na naš prvi Maraton lađa u Metkoviću.

Od te godine do danas mi smo u kontinuitetu punih devet godina na tom maratonu, i sljedeće godine, kad budemo obilježili deset godina odlaska, idemo po Zlatni štit ‘’Kneza Domagoja’’ za tu obljetnicu. Mislim da se mali broj udruga s Neretve može pohvaliti da su deset godina u kontinuitetu na Maratonu lađa - rekao nam je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge lađara Vinkovci.

- Četvrtu godinu zaredom organiziramo Međunarodni maraton lađa za Dan grada i Vinkovačke jeseni. Uvijek smo imali tri discipline: međunarodnu kajakašku regatu, maraton lađa za osobe s invaliditetom te maraton lađa za lađarske ekipe. Ove smo godine odvojili maraton lađa za osobe s invaliditetom, kao i kajkašku regatu, od maratona lađa za lađarske ekipe, tako da će samo maraton lađa za lađarske ekipe biti održan 21. rujna. Imamo odličnu suradnju s Vinkovačkim plivačkim klubom, gdje veći dio naše ženske ekipe čine plivačice, te ćemo se ravnopravno boriti s lađaricama iz Siska i Bjelovara - rekao je Sertić.

Svake je godine sve više mladih koji dolaze u Udrugu lađara i žele se okušati u tom sportu, što je za plivače ujedno i dodatni trening. M.K.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike