Crna kronika
OD POČETKA "VINKOVAČKIH JESENI" 22 PIJANA VOZAČA ISKLJUČENA IZ PROMETA

Vinkovačkom recidivistu novčana kazna, zatvor i oduzeta vozačka
Objavljeno 20. rujna, 2019.

Unatoč svakodnevnim medijskim objavama o prometnim nesrećama sa smrtnim posljedicama ili teže ozlijeđenim osobama što su ih prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, neki vozači i dalje ignoriraju upozorenja i savjete policije - upozorili su u četvrtak iz Policijske uprave vukovarske-srijemske, dodavši kako o tome svjedoči i postupanje policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci. Naime, oni su od početka manifestacije Vinkovačke jeseni (13. rujna) iz prometa isključili - 22 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.


Pritom su iz policije izdvojili jedan slučaj. Riječ je o postupanju prometne policije prema recidivistu u činjenju prometnih prekršaja. Naime, 18. rujna oko 9.40 u Ulici H. D. Genschera u Vinkovcima prometna je policija zaustavila i prekontrolirala osobni automobil Volkswagen vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak iz Vinkovaca. "Tijekom kontrole policijski su službenici, razgovarajući s vozačem, posumnjali kako je vozač pod utjecajem alkohola, što je i potvrđeno alkotestiranjem - imao je 1,24 promila alkohola u krvi. Provjerom u službenim evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova utvrđeno je da je 62-godišnjaku vozačka dozvola oduzeta i poništena zbog već počinjenih prometnih prekršaja, odnosno da je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Kako je 62-godišnjak recidivist u činjenju istih ili sličnih prekršaja te je prijetila opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, 62-godišnji Vinkovčanin je uhićen i priveden pred Općinski sud u Vinkovcima - Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim", opisali su slučaj iz PU u Vinkovcima.


Presudom je vinkovačkom recidivistu izrečena novčana kazna od 3000 kuna i kazna zatvora od 20 dana (uvjetno), ali i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od dva mjeseca. "S obzirom na sve češće primjere grubog kršenja prometnih propisa, upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i da ne sjedaju za upravljač ako su konzumirali nedopuštenu količinu alkohola", još jednom je upozoreno u priopćenju iz vukovarsko-srijemske policije, koje je potpisao glasnogovornik Domagoj Džigumović. S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike