Osijek
IZLOŽBA, ŠETNJA, VOŽNJA TRAMVAJEM

Od ponedjeljka kreće 4. Tjedan filantropije
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Osijek će se na tradicionalnoj manifestaciji još jednom pretvoriti u središte filantropije, najavljeno je to na jučerašnjoj konferenciji za medije na Trgu Svetog Trojstva. Za sve su zaslužne aktivne organizacije - Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, koje su suradnju ponovno okrunile bogatim programom za sve sugrađane od 23. do 27. rujna.

- Iako se ovaj projekt održava na nacionalnoj razini, Osijek zbog sinergije zaklada prezentira program koji ima čak i veću vidljivost. Također, budući da stojimo mladima na usluzi, ponosni smo i na novu akciju bicikliranja, Vozimo za vozač(k)e, kroz koju ćemo dvoje mladih ljudi iz Dječjeg doma Klasje pomoći pri polaganju vozačkog ispita - naglasio je Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce grada Osijeka, podsjećajući kako je akcija bicikliranja najava Tjedna filantropije. Naime, osječki filantropi Igor Toman i Ivica Lenard ove će subote, 21. rujna, biciklirati kroz sedam gradova Osječko-baranjske županije, a svi zainteresirani do 1. listopada mogu otkupiti njihove kilometre na web-stranici: doniraj.org, pomažući u prikupljanju 10.000 kuna za dvije vozačke dozvole.

- Ove godine u Tjednu filantropije pridružit će nam se i predstavnici našeg prijateljskog grada Tuzle, s kojima ćemo sada surađivati i na temu filantropije kako bismo motivirali građane na aktivnost u zajednici - istaknula je Žana Gamoš, osječka dogradonačelnica, ponosna na filantropsku prošlost grada na Dravi.

- U ponedjeljak, 21. rujna, krećemo s izložbom "Lokalna filantropija - što nas povezuje?" u Galeriji Kazamat, nakon koje slijedi tribina, odnosno razgovor s Fondacijom tuzlanske zajednice o građanskom aktivizmu. Utorak je rezerviran za Filantropsku šetnju Osijekom, na kojoj smo surađivali s osječkim HNK-om i Turističkom zajednicom Osijek, pa sve sudionike očekuju iznenađenja, kojih će biti i u srijedu na tramvajskoj vožnji Treskom kroz filantropiju - otkrila je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica, dodajući kako sve u petak završava s buvljakom FilantroPIJA u sklopu kojega će u vrtu iza kina Urania osječke udruge prodavati svoje uratke i proizvode, nakon čega slijedi glazbeni program. M.Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike