Osijek
RADOVI NA TOPLOVODU U BLOK-CENTRU II

Postavljaju nove cjevovode u dužini od 255 metara
Objavljeno 20. rujna, 2019.

Proteklog su se ljeta diljem Osijeka izvodili brojni radovi na toplinskom sustavu, a prema svemu sudeći, HEP Toplinarstvo će svoj plan revitalizacije distribucijske mreže provoditi sve do kraja godine. Tako i dosad najopsežniji radovi uoči sezone grijanja trenutačno teku u Blok-centru II, gdje je središte, ali i okruženje samog naselja, potpuno raskopano, jer se, zbog dotrajalosti starog, postavlja novi cjevovod dužine čak 255 metara.

- Radovi na toplinskom sustavu u Blok-centru II započeli su još 19. kolovoza, a dok se završetak strojarskih radova na magistralnom vrelovodu predviđa već krajem ovog tjedna, završetak kompletnih radova na priključcima predviđen je do kraja listopada ove godine. Napominjemo da su priključni cjevovodi manjih dimenzija, tako da se ovi radovi mogu izvoditi i tijekom sezone grijanja - ukazuju u HEP Toplinarstvu, otkrivajući kako je izvođač strojarskih radova u Blok-centru II poduzeće Instos d.o.o., a građevinskih radova Utvrda d.o.o., obje osječke tvrtke. Unatoč velikim infrastrukturnim radovima i buci strojeva, iz HEP-a ističu kako nisu zaprimili ni jednu pritužbu, pa zaključuju kako Osječani razumiju važnost zamjene vrelovodne mreže koja će osigurati kontinuiranu i sigurnu isporuku toplinske energije u sljedećim ogrjevnim sezonama. Međutim, potpuna revitalizacija mreže toplinskog sustava tek se očekuje.

- Planirani strojarski radovi na većim dimenzijama cjevovoda bit će gotovi upravo do početka sezone grijanja, tako da će se svim krajnjim kupcima osigurati isporuka toplinske energije. No tijekom sezone grijanja, sve dok vremenski uvjeti to budu dopuštali, izvodit će se radovi na zamjeni cjevovoda manjih dimenzija, što svejedno neće izazvati duže prekide u opskrbi toplinskom energijom - objašnjavaju u HEP Toplinarstvu, ukazujući da se strojevi i radnici nakon Blok-centra II sele na Gornjodravsku obalu, a potom u Zagrebačku ulicu. Na tim su lokacijama također manje dimenzije cjevovoda, tako da se mogu mijenjati i tijekom sezone grijanja kada temperature nisu preniske. Naposljetku, planirani završetak svih radova sredinom je prosinca ove godine, što ponovo najviše ovisi o vremenskim uvjetima.
M.Mandić
JOŠ TRI LOKACIJE
Na Gornjodravskoj obali mijenjat će se ukupno 280 metara cjevovoda, a duž Zagrebačke ulice postavit će se čak 309 metara novog cjevovoda, ukupno i najviše uoči sezone grijanja. Budući da upravo Zagrebačka siječe Reisnerovu i Kašićevu ulicu, postavlja se pitanje hoće li spomenuti radovi utjecati i na sam promet. Međutim, HEP Toplinarstvo uvjerava kako će se na tim lokacijama radovi većinom izvoditi na zelenim površinama, pa se ne očekuju ni blokade prometa. Važno je napomenuti i kako će projekt u Zagrebačkoj ulici biti i posljednji u kontekstu zamjene vrelovoda u 2019. godini.
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike