TvObzor
PICKBOX NOW

Back to Life – nova britanska komična serija
Objavljeno 20. rujna, 2019.

Nova britanska komedija "Back to Life" (2019.) tematizira izlazak iz zatvora i pokušaj novog početka. Scenarij za tu duhovitu, inteligentnu, zabavnu i pomalo crnu humorističnu seriju napisala je briljantna Daisy Haggard (Episodes, Uncle) u suradnji s nagrađivanom spisateljicom Laurom Solon. Daisy Haggard tumači i glavnu ulogu, Miri. Priča je to o emocionalno oštećenoj ženi u tridesetima i njezinoj potrazi za iskupljenjem.


Haggard tumači ulogu Miri, koja je upravo puštena na slobodu iz zatvora u kojem je provela posljednjih 18 godina za težak zločin. Naime, Miri je prije 18 godina ubila svoju najbolju prijateljicu. Iako optužena za težak zločin, Miri i dalje uspijeva izazivati suosjećanje i simpatije kod gledatelja. Sada, u kasnim tridesetima, bez posla i bez prijatelja, nema izbora nego preseliti se natrag svojim roditeljima. Miri očajnički želi nastaviti svoj život i zaboraviti prošlost, no u malom gradu, gdje je njezin zločin najdramatičnija stvar koja se ikada dogodila, hoće li joj itko dopustiti da nastavi dalje?

"Back to Life" temelji se na neobičnoj premisi za komediju, ovakav tip serije lako bi mogao biti drama. Pogotovo zato što scenaristice istinski žele istražiti psihološko stanje glavne protagonistice, što obogaćuje ovu komediju. Kako se vratila kući, Miri ima dva lica – s roditeljima se ponaša kao da je tinejdžerica, a Bowiejevi posteri još su obješeni u njezinoj sobi. S vanjskim svijetom Miri komunicira preko maske koja skriva njezinu ranjivost. Ipak, Miri je lik koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim i odmah će vas osvojiti.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata