Novosti
VELIKI ODAZIV ZA SUBVENCIONIRANJE

Za stambene kredite 1119 zahtjeva
Objavljeno 18. rujna, 2019.
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) do sada je zaprimila 1119 prijava za subvencionirane stambene kredite, poručili su iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Tjedan dana prošlo je od početka trećeg poziva mladima za subvencioniranje stambenih kredita kojima im država pomaže da na povoljniji način riješe svoje stambeno pitanje. Povećanje je to za 50 posto u broju prijava u odnosu prema prvih sedam dana prošle godine.

- Iznimno je zadovoljstvo vidjeti da su mladi još jednom u tolikom broju prepoznali ovu mjeru. Govorimo o 5300 obitelji koje su mjeru već iskoristile, više od 850 djece rođene u tim novim domovima te još tisućama mladih koji će mjeru tek iskoristiti, što je potvrda da se radi o važnoj demografskoj mjeri jer je rješavanje stambenog pitanja jedan od preduvjeta da svoju budućnost mladi grade u Hrvatskoj. Ograničenja u obliku broja subvencija nema, svi koji predaju valjanu dokumentaciju subvenciju će i dobiti - poručio je ministar Predrag Štromar.

Ove godine odabrano je ukupno 12 kreditnih institucija koje su ponudile kamate od 2,19 do 3,75 posto, najniže do sada. Prijave se zaprimaju još dva tjedna. D.Miklić
Možda ste propustili...