Mozaik
KONCERTOM U LISINSKOM 17. LISTOPADA

Meri Cetinić slavi 40 godina karijere
Objavljeno 18. rujna, 2019.
Hrvatska glazbena diva Meri Cetinić prvi put predstavila se javnosti 1968. godine kada je pobijedila na natjecanju mladih pjevača Raspjevano proljeće u Splitu s pjesmom "Warm and tender love" Percieja Sledgea. Nakon toga gradi karijeru čijih 40 godina obilježava velikim slavljeničkim koncertom u koncertnoj dvorani Lisinski 17. listopada. Proslava je to i 40 godina od albuma prvijenca "Meri", ali i četrdeset godina od velikog hita "Čet‘ri stađuna". Ujedno joj je to i prvi nastup u Zagrebu nakon 15 godina.

U svojoj bogatoj karijeri Meri Cetinić može se pohvaliti s 23 albuma i 18 singlova. Kao skladatelj ili izvođač surađivala je i stvarala s jako puno velikana domaće, ali i inozemne glazbene scene. Poznate su i njezine mnogobrojne suradnje s klapama u kojima daje svoj specifičan otisak kada spaja soul, dalmatinsku tradicionalnu melodiju, jazz i pop. Glazbenica je čest gost na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku sa skladbama "Rijeka bez povratka", "Griža", "Kruh i sol" i "U samoći prolazi mi vrime" za koje su joj dodijeljena i brojna priznanja.

Meri je čitavu svoju karijeru održavala brojne solističke koncerte i turneje po Kanadi, SAD-u i Australiji. Ove godine dobila je i veliko priznanje za svoj dugogodišnji rad – Nagradu za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije. Jedan od najvećih hitova naše glazbene povijesti je "Čet‘ri stađuna" koji je objavio Jugoton 1979. Ulaznice su u prodaji na ulaznice.hr i na blagajnama Lisinskog. T.K.
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa