Osijek
PROMETNI KRKLJANAC KOD GRADILIŠTA UZ ŠAMAČKU ULICU

Unatoč znakovima voze jednosmjernom u kontra smjeru!
Objavljeno 18. rujna, 2019.

Već se mjesecima radi na Šetalištu Petra Preradovića zbog čega je promet u najužem središtu poprilično otežan. U spomenutoj ulici osječki Vodovod radi na instalacijama, pa je taj dio potpuno zatvoren za promet. Zato je osjetno teško snalaženje za parking, jer zatvaranjem te ulice izgubljen je značajan broj mjesta i u susjednoj rupi između hotela i trgovačkog centra jedva da dostaje parkinga za nekoliko stotina automobila.

No, od kada su građevinari zbog potreba obavljanja opsežnih građevinskih zahvata na Šetalištu Petra Preradovića u potpunosti zauzeli i istočni prometni trak susjedne Šamačke ulice, tamo je svakodnevna prometna gužva, kao nekada u vrijeme korza i to gotovo cijeli dan. Naime, problem nastaje kada se vozi napamet, jer je taj dio Šamačke ulice od Kapucinske, kao i onaj dio ispred hotela do parkinga u rupi, inače dvosmjeran, sada jednosmjeran. Stoga vozači iz rupe, iako postoje znakovi obveznog kretanja samo prema desno Šamačkom dalje prema zapadu, previde znakove pa s parkinga uobičajeno, ali trenutno pogrešno voze prema Kapucinskoj, pa nerijetko nastaje konfliktna situacija prilikom koje se znade začepiti taj uski prolaz.

Privremena signalizacija djelomice je u redu, ali bilo bi dobro da se vozače na to upozori na vrijeme da se ne mogu Šamačkom vratiti u Kapucinsku, kao što je to u normalnim uvjetima uobičajeno. Stoga bi dobrodošao dodatni znak uz sve one koji su postavljeni i označavaju radove dok se vozilima prilazi još iz Kapucinske ulice. Naime, i vozila s hotelskog parkirališta usmjeravaju se zapadno kroz Šamačku ulicu, ali zabunu prave znakovi uz parking za motore, a koji se nalazi nasuprot. Tamo motoristi nikakvim znakom nisu obaviješteni da se ne smiju kretati Šamačkom prema istoku, na Kapucinsku ulicu.

U gradskoj upravi kažu da su i oni zamijetili taj problem i upozoravali investitore na njega, ali ništa se u međuvremenu nije izmijenilo. Obećali su još jednom reagirati pa da se prometna signalizacija upotpuni, bar dok još ovih nekoliko dana do kraja mjeseca traju radovi, da se ne događaju nepotrebne gužve i prometne kolizije.

U gradskoj upravi dodaju kako, srećom, ovakvo ograničenje prometa u središtu grada neće još dugo potrajati. Navodno, sve treba biti gotovo za nekih desetak dana, asfaltirano i vraćeno u prvobitno stanje zbog utrke koja je planirana početkom sljedećeg mjeseca. D. Pejić
Bilo bi dobro da se vozače upozori na vrijeme da se ne mogu Šamačkom ulicom vratiti u Kapucinsku ulicu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike