Kultura
KAZALIŠTE VIROVITICA I DALJE OSVAJA VRIJEDNE NAGRADE

Draško Zidar najbolji je glumac festivala u Strumici
Objavljeno 18. rujna, 2019.
VIROVITICA- Kazalište Virovitica i dalje osvaja vrijedne nagrade diljem Europe i pokazuje da se u njemu radi iznimno kvalitetno. Ovaj put nagradu je osvojio jedan od ponajboljih glumaca toga kazališta. Naime, na 27. izdanju međunarodnog Festivala komornog kazališta "Risto Šiškov" u Strumici, u Sjevernoj Makedoniji, virovitički glumac Draško Zidar osvojio je prestižnu nagradu za najbolju mušku ulogu, i to za ulogu Sladeka u predstavi Audijencija, koju je prema tekstu Vaclava Havela režirao Dražen Ferenčina.- Ovo nam je bilo prvo gostovanje na međunarodnom Festivalu komornog kazališta "Risto Šiškov" i, eto, završilo je na najbolji mogući način. Čestitke glumcima Drašku Zidaru i Goranu Košiju na odigranoj predstavi, a Drašku posebna čestitka na nagradi. Hvala domaćinima na odličnoj atmosferi i publici, koja je velikim aplauzom ispratila naš dvojac - zadovoljan je ravnatelj Miran Hajoš.

- Ova je predstava nastala u tamno vrijeme kulta ličnosti u Češkoj, koji je postojao zapravo svuda, kako se kaže, iza željezne zavjese, no moram reći da se mi nismo pomaknuli dalje od te željezne zavjese, pa se ovakvo ponašanje i danas kod nas može susresti. Dakle, jesam li ja kao upravitelj pivovare dobio dovoljno od partije kojoj sam lojalan ili sam se malo previše dao svemu tomu, a, s druge strane, oni koji nisu u partiji, je li njihova žrtva prevelika za ono što su dali? Mislim da je u cijelom ovom tekstu Havel aktualniji više nego ikad prije, govori točno o problemima koji nas sve danas tište i svima nam se pojavljuju u istom svjetlu, a to je da li je slobodna misao dovoljno slobodna i je li ona koja nije slobodna dovoljno plaćena da bi bila slobodna. Presretan sam ako smo danas uspjeli zabaviti prepoznatljivo prepunu orahovačku dvoranu i moram reći da me dolazak ovamo uvijek oduševi jer je vidljivo da je Orahovica sredina koja zna prepoznati kazalište - rekao je Draško Zidar, nakon nagrade i preko društvenih mreža zahvalivši cijeloj ekipi Kazališta:

- Hvala svima oko predstave i u njoj: Tomici, Damiru, Mariju, Dariju, Kreši, Fecu, Miranu, Wandi, Kazalištu Virovitica i na kraju veliko hvala, zapravo pravom pivopiji, Goranu na nesebičnoj suigri i partnerstvu na sceni - zaključio je Zidar.
 
Vladimir Grgurić
U Virovitici rastu i novi odlični glumci
Kazalište Virovitica kao provjereno kvalitetno i vrhunsko kazalište i ove godine poziva zainteresirane, posebice mlade, na upis u novu, 2019./2020. sezonu dramskoga studija: “Polaznici će i ove sezone prolaziti kroz niz dramskih igara i vježbi, ali i igrati u predstavama koje sada imaju već brojnu publiku. Dramski studio održavat će se jednom tjedno u trajanju od dva školska sata u prostoru Kazališta Virovitica, počevši od 2. listopada u 19 sati. Prijave traju do 30. rujna, na broj telefona 033/721-330 ili 099/6732320. Dosadašnji polaznici trebaju obnoviti prijavu za novu sezonu. Svi su dobrodošli”, zaključio je ravnatelj Hajoš. Tako se u Virovitici stvaraju novi sjajni glumci poput Draška Zidara, Igora Goluba, Gorana Košija...
Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike