Novosti
HDZ O PRAVILIMA PONAŠANJA U IZBORNOJ KAMPANJI:

Naći ćemo odgovor na "iskakanja"
Objavljeno 16. rujna, 2019.
Predsjednički izbori i potpora predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović bili su glavna tema sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak,


Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković najavio je uoči sjednice i raspravu o pravilniku ponašanja članova stranke tijekom izborne kampanje za predsjednika Republike. Na novinarski upit očekuje li sabotažu iz redova HDZ-a na predstojećim predsjedničkim izborima, odgovorio je kako vjeruje da će svi članovi stranke aktivno sudjelovati u kampanji, ali i da je moguće da će "biti iskakanja". No, poručio je, naći će odgovor i na to.


"Vjerujem u dobru volju i namjere svojih stranačkih kolegica i kolega. Siguran sam da je svima stalo da Kolinda Grabar-Kitarović ponovno bude predsjednica, i vjerujem da će se uključiti na najbolji mogući način”, rekao je. Izrazio je uvjerenje i da će se svi fokusirati na predsjedničku kampanju i sa strane ostaviti unutarstranačke ambicije te je poručio kako su predsjednički izbori i potpora aktualnoj predsjednici sada prioritet HDZ-a.


Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, zamoljen za komentar zadnjih istupa Mire Kovača, rekao je da se uvijek zalagao da sve probleme rješavaju za stolom političke obitelji i da se poruke, pitanja i odgovori ne šalju putem medija. "To je neodgovorno i ne pridonosi jedinstvu i zajedništvu HDZ-a", rekao je Brkić, dodavši kako treba "spustiti loptu".
Vezano uz Plenkovićevu izjavu da je Kovač irelevantan, Brkić je rekao kako su irelevantne i kontraproduktivne takve rasprave i ne pridonose jedinstvu i zajedništvu HDZ-a. Smatra i da nije vrijeme sada isticati bilo kakve unutarstranačke kandidature, nego se svi moraju fokusirati na pobjedu na predsjedničkim izborima. H/D.Pav.
Milijan Brkić: Svi se moraju fokusirati na pobjedu na predsjedničkim izborima