Novosti
“ŠKOLA ZA SVE” TRAŽI RJEŠENJE PROBLEMA

U petak analiza dodjele pomoćnika u nastavi
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Incijativa "Škola za sve" predala je u ponedjeljak pismo sa zahtjevima premijeru Andreju Plenkoviću u kojem traže rješavanje problema pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama i uređenje sustava kako se to ne bi ponovilo iduće školske godine.

"Saželi smo sve naše zahtjeve i upoznali premijera detaljno s različitim problemima na tome području te zahtijevamo da se aktivno uključi u njihovo rješavanje", poručio je član Inicijative i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je ove godine mnogo više zahtjeva za pomoćnicima u nastavi nego prethodnih te da će se u petak na sastanku s dionicima procesa dodjele pomoćnika analizirati svi koraci. Problem pomoćnika u nastavi stručno je pitanje i stručnjaci trebaju odlučivati o tome koje dijete treba dobiti pomoćnika, rekla je Divjak novinarima nakon sjednice kluba HNS-a u Hrvatskom saboru. S obzirom na eksploziju zahtjeva za pomoćnicima osnovala je povjerenstvo i zatražila analizu. "Ove je godine tih zahtjeva mnogo više nego prethodnih i već sada je odobreno više od 4000 pomoćnika. Za usporedbu, prošle je godine bilo 3000, prije pet godina ih je bilo nešto više od tisuću, prije deset godina 200. Dakle, imamo eksploziju zahtjeva, i to je pitanje za struku", kaže Divjak. Na pitanje novinara je li sve moglo biti ranije riješeno, ministrica je odgovorila da zahtjevi pristižu još i sada. H/D.Pav.