Sport
U ITALIJI SE NAKON DUGO VREMENA I TO DOGODILO

Juventus svrgnut s trona, lider je Inter
Objavljeno 16. rujna, 2019.

Juventus je već dugo vremena gazda u talijanskoj Serie A. No Stara dama ovoga je vikenda svrgnuta s trona, prvi put nakon godinu i pol dana, točnije nakon 3. ožujka 2018. godine, odnosno 560 dana. Tron u Italiji preuzeo je Inter, koji je pobijedio Udinese s 1:0, dok je Juventus odigrao bez pogodaka s Fiorentinom. "Nerazzurri" u prve tri utakmice nove sezone upisali su tri pobjede, dok Juve ima dva boda manje.

Atalanta, Dinamov prvi suparnik u grupnoj fazi Ligi prvaka, pobijedio je u 3. kolu Serie A u gostima Genou s 2:1. Atalanta je povela u 64. minuti golom Muisa Murijela iz jedanaesterca, a potom su dva pogotka pala u sudačkoj nadoknadi. Prvo je izjednačio Domenico Criscito iz penala u prvoj minuti nadoknade vremena, u a petoj minuti dodanog vremena Duvan Zapata donio je pobjedu Atalanti. Marijo Pašalić igrao je za goste do 56. minute, Atalanta ima dvije pobjede i poraz te je peta na tablici sa šest bodova, dok je Genoa deveta s četiri boda. Nakon poraza u prva dva kola Cagliari je u nedjelju u gostima dobio Parmu s 3:1, a hrvatski veznjak Marko Rog ponovno je bio u početnoj postavi Cagliarija i igrao je do 83. minute. Lazio je u gostima kod SPAL-a vodio od 17. minute, kada je Immobile zabio iz penala. No u drugom poluvremenu igrači SPAL-a uspjeli su napraviti preokret za pobjedu nad Rimljanima.

Rezultati 3. kola: Genoa - Atalanta 1:2, Brescia - Bologna 3:4, SPAL - Lazio 2:1, Parma - Cagliari 1:3, Fiorentina - Juventus 0:0, Napoli - Sampdoria 2:0, Inter - Udinese 1:0. Na vrhu tablice je Inter s maksimalnih devet bodova, a po sedam imaju Bologna i Juventus. I. Li.

Rezultati by SofaScore

Najčitanije iz rubrike