Regija
UZ FIŠ, POLE ŠARANA, TOLSTOLOBIK...

22. natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša obogatilo Miholjački sajam
Objavljeno 15. rujna, 2019.
DONJI MIHOLJAC -
U sklopu Miholjačkog sajma održano je 22. gradsko natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša, 14 ekipa i velik broj posjetitelja u organizaciji Turističke zajednice grada i suorganizaciji Udruge miholjačkih kuhara u kotliću Kupusari, okupilo se na prostoru Gradske tržnice i uživalo u fišu, polama šarana, tolstolobiku, deveriki, salati od krumpira…


Pobjednik fišijade je Marko Grgić iz Donjeg Miholjca, drugi je Tihomir Hajduković, a treći Anamarija Zetaić i Silvija Falamić iz Donjeg Miholjca, članice Udruge Kupusari. Na fišijadu, ove su se godine pridružile dvije ženske ekipe iz Kupusara.


- Mi smo početnice. Tek smo ove godine krenule na natjecanja. Kuhamo prema receptu naših muških kolega, a uz one kulinarske, primijenilie smo i još jedan začin, a to je ljubav prema kuhanju – rekla je Anamarija Zetaić, inače tajnica Udruge Kupusari.


I dok su se članice natjecale u kuhanju fiša, njihove muški kolege pripremile su fiš koji se dijelio besplatno građanima.


Direktorica Turističke zajednice Melia Vidaković zadovoljna je ovom fišijadom.


- Ove je godine već bilo nekoliko fišijada u organizaciji udruga, tako da nismo imali velik broj ekipa. No, zadovoljni smo, jer smo fišijadom obogatili Miholjački sajam, a nadamo se da su posjetitelji uživali u gastroponudi - rekla je direktorica miholjačkog TZ-a Melia Vidaković, koja je zajedno s gradonačelnikom Goranom Aladićem sudjelovala u proglašenju najboljih kuhara fiša i uručivanju nagrada.
Troje prvoplasiranih dobilo je slike akademskog slikara Marka Matijevića. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike