Osijek
NA SREDNJOŠKOLSKOM IGRALIŠTU

Vrtićarci otvorili 14. biciklistički festival FEBIRE
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnja manifestacija bit će jedna od najuspješnijih

Biciklijadom djece četiriju osječkih vrtića, Potočnice, Vedrih dana, Radosti i Stribora, u petak, 13. rujna, na Srednjoškolskom igralištu počeo je 14. Hrvatski festival biciklističke rekreacije FEBIRE.

Ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnji FEBIRE bit će jedan od najuspješnijih, jer osim vrlo dobrog odaziva, organizatorima će tijekom čitavog vikenda biti naklonjene i vremenske prilike, čime se i ove godine pokazalo da Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve" nije pogriješio kada je organizaciju ove manifestacije na razdoblje od četiri godine dodijelio Osijeku, odnosno Savezu sportske rekreacije "Sport za sve" OBŽ-a i Športskoj zajednici OBŽ-a.

Oko stotinjak vrtićaraca pod budnim okom teta, zaobilazeći prepreke na dva poligona, demonstriralo je na Srednjiki zavidnu vještinu upravljanja biciklom, nakon čega ih je Eleonora Matić iz Odjela prevencije PU osječko-baranjske uputila u pravila ponašanja u prometu.

"Policijska uprava provodi preventivni projekt "Biciklirajmo biciklističkom" u sklopu kojeg educiramo bicikliste kako pravilno sudjelovati u prometu. Ovom prilikom educirali smo djecu, a tu je najvažnije da im roditelji ne zaborave staviti zaštitnu kacigu, odnosno da ih voze u odgovarajućim sjedalicama, isključivo po biciklističkoj stazi", rekla je Matić.

Osim vježbi na poligonu i radionice posvećene sigurnosti u prometu, organizatori su za djecu priredili radionice o recikliranju otpada i sportskom bontonu.

Mirna Rajle Brođanac, članica organizacijskog odbora FEBIRE-a, nije krila zadovoljstvo nakon ove festivalske uvertire.

"Klinci su bili super, uspješno su savladali sve biciklističke zadatke na poligonima i upijali ono što smo im govorili na radionicama. Zaista lijep početak festivala, pozivam sve građane da nam se pridruže i u idućim danima."
Ivan Alilović
VELIKA BICIKLIJADA U NEDJELJU
Centralna biciklijada FEBIRE s polascima iz Osijeka (10 sati), Belog Manastira (11 sati) i Belišća (9.30), a s ciljem u Zlatnoj Gredi, na rasporedu je u nedjelju, 15. rujna. Sudionici ove biciklijade, za koju kotizacija iznosi 50 kuna, moći će uživati u nizu iznenađenja koja su im priredili organizatori. Uz bogate startne pakete, okrjepu na putu do Zlatne Grede, gdje će ih čekati ručak, bogata tombola s biciklima, romobilima i boravkom u toplicama Sv. Martin na Muri za dvije osobe, kao glavnim nagradama, za sve sudionike osiguran je prijevoz bicikala u mjesta iz kojih su krenuli na biciklijadu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike