Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U NAS

Čak dva slavonska festivala
nalaze se među top deset
Objavljeno 13. rujna, 2019.

Najnoviju top-listu prodaje obogatila su četiri nova izdanja, kako nam otkrivaju prošlotjedni podaci s više od 160 prodajnih mjesta u Hrvatskoj. Na domaćoj listi prodaje albuma svoje su mjesto tako pronašle četiri nove kompilacije u izdanju Croatia Recordsa.

Među novim ulazima nalazi se Mišo Kovač s novoizišlim izdanjem pod nazivom "Original Album Collection Vol.1.". Izvođaču kojemu je Hrvatska diskografska udruga ovoga ljeta na Splitskom festivalu uručila Multi-platinum award za najtiražnijeg izvođača svih vremena na našim prostorima, posvećena je ova vrhunska edicija koju u prvome dijelu čini šest albuma objavljenih u razdoblju od 1971. do 1982. godine. Croatia Records najavljuje i skori izlazak drugog i trećeg dijela edicije "Original Album Collection", u kojoj će biti objavljeni svi Mišini albumi izišli u Jugotonu, odnosno Croatia Recordsu.

Uz Mišu, nova izdanja na domaćoj listi prodaje čine dvije kompilacije s Aurea Festa. Dvostruki album pod nazivom "Aurea Fest Požega 2019." okuplja značajne domaće izvođače tamburaške i pop-glazbe čije su skladbe izvedene na ovogodišnjem festivalskom susretu u Požegi. Među najprodavanijima našao se i album "Aurea Fest Požega: Pjevat će Slavonija - Retrospektiva požeškog festivala 1969-2019.". Riječ je o trostrukom CD albumu na kojemu se nalazi simboličnih 50 pjesama koje predstavljaju presjek 50 godina održavanja ovog tradicionalnog festivala u Slavoniji.

Četvrta nova kompilacija koja se pridružila listi najprodavanijih domaćih izdanja jest "Slavonija Fest CMC 200 2019.", još jedan festivalski album na kojemu se nalaze ovogodišnje skladbe festivala u Slavonskom Brodu. Izdanje okuplja snimke izvođača kao što su Mile Kekin, Bang Bang, Fluentes, Prljavo kazalište, Adastra, Alen Islamović i drugi.

Prvo mjesto domaće liste prodaje ovog je tjedna zauzela kompilacija "Festival zabavne glazbe - Split 2019." u izvedbi raznih izvođača, a izdanje pod nazivom "Vrući ljetni hitovi 2019." smjestilo se na broj 2 aktualne liste. Na trećemu mjestu nalaze se Oliver Dragojević i njegovih "100 originalnih hitova", a u TOP 5 ušli su još i albumi "CMC Festival Vodice 2019." te "Original Album Collection" Marka Perkovića Thompsona.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na www.top-lista.hr. T.K.
SHEERAN NAJBOLJI NA STRANOJ LISTI
Stranu listu najprodavanijih albuma i ovaj put obilježili su Ed Sheeran s albumom “No. 6 Collaborations Project”, koji se našao na prvome mjestu, zatim Black Keys i njihovo izdanje “Let’s Rock” na drugom te Bruce Springsteen s albumom “Western Stars” na trećemu mjestu. Bend Slipknot drži četvrto mjesto s albumom “We Are Not Your Kind”, dok je na petom nešto posve drukčije: Željko Joksimović s albumom koji nosi njegovo ime. Britanska pjevačica kosovarskih korijena Rita Ora je s albumom “Phoenix” šesta, dok se iza nje nalazi Pink Floyd s obljetničkim albumom “Wish You Were Here”. Bend Red Hot Chili Peppers kolekciju svojih hitova jednostavnog naslova “Greatest Hits” dogurao je do osmog mjesta, a deveti je ponovno Pink Floyd s albumom “Dark Side Of The Moon”. Novi film Quentina Tarantina “Once Upon A Time In Hollywood” prepun je sjajnih hitova s kraja 1960-ih, tako da ne čudi što je soundtrack filma i te kako popularan među ljubiteljima dobre glazbe. Za sada je u Hrvatskoj na desetom mjestu po prodaji.
Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike