Mozaik
IGOR DELAČ POVODOM NOVOM SINGLA “U KRVI SI”

Glazba je doista moja ljubav, strast i život i definitivno mi je u krvi
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Novi album ću objaviti vjerojatno negdje u vrijeme CMC festivala, a planiram nastupiti i na niz drugih festivala

Naš odlični Slavonac, koji svaki dan osvaja prva mjesta na svim hrvatskim top-listama, čovjek koji oduševljava svakim novim uratkom, ponovno je napravio korak više. Riječ je, naravno, o Igoru Delaču koji je svježe objavio novu pjesmu i spot. Pjesma se zove ‘‘U krvi si‘‘ i nastavila je s onim Igorom Delačem iz njegovih početka, odiše prepoznatljivim funky stilom i donosi nešto posebno hrvatskoj glazbi. Delač ovom pjesmom predstavlja novo iznenađenje kojim ipak pravi i mali odmak u odnosu prema prethodnim pjesmama. Naime, ovo je prva pjesma sporijeg tempa koja snažnom emocijom istovremeno priča dvije životne priče.

 

 

 

Prva je priča o fatalnoj i bolnoj, ali neraskidivoj ljubavi koja ostavlja dubok trag. Takvu su ljubav mnogi osjetili na svojoj koži i s pričom će se lako poistovjetiti. Svi imamo neku osobu ili strast koja nam je "u krvi" i koje se ne možemo tek tako riješiti. Druga je priča skrivena u metafori koja opisuje Igorov odnos s glazbom. Glazba je Igorova strast, ali i profesija. Igorova glazbena karijera traje već 38 godina, no taj životni put nije uvijek bio lagan. Samo ga je iznimna ljubav prema glazbi održala u tom poslu. Bezbroj nastupa i uvijek zadovoljna publika donijeli su mu reputaciju jednog od najkvalitetnijih zabavljača i naziv "slavonski kralj zabave". Igor zato s pravom može reći da mu je glazba "u krvi".

Ucrtan plan
- Neka istraživanja govore da samo 1-2 % ljudi na Zemlji ima sreću da živi od posla koji doista voli, koji bi inače radili potpuno besplatno. Prema tome, ja sam doista sretan čovjek. Od kada znam za sebe, uvijek mi je u glavi bila samo glazba, tako da je moj životni put odavno imao ucrtan plan. Od trenutka kad sam se počeo baviti glazbom s 13 godina, imao sam osjećaj da će mi to biti životni poziv. Tako je i dandanas. Glazba je moja ljubav, strast i život. I da, definitivno mi je "u krvi" – započeo je Igor Delač. Glazbu i tekst potpisuje za novi hit dokazano uspješan autorsko-producentski tim "Hit Factory" Ivan i Miroslav Zečić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Ivan Zečić. Igor i njegov tim za iduću godinu pripremaju objavu CD-a te nastupe na Zagrebačkom i Splitskom festivalu.

- Izuzetno mi je drago da su moji prijatelji i suradnici Ivan i Miroslav Zečić pronašli pravu formulu i omogućili mi da dam ono najbolje od sebe, pa čak i više od toga. Izvođenje pjesama koje su krojene po mojim glasovnim mogućnostima pravi je privilegij koji mi omogućava da budem opušten, iskren i uvjerljiv, kao i da na slušatelje prenesem svu energiju i emociju pjesme. Koristim priliku da za iduću godinu najavim objavu albuma, vjerojatno negdje u vrijeme CMC festivala. Također za 2020. godinu planiramo i nastupe na Zagrebačkom, Splitskom i, naravno, CMC festivalu u Vodicama – nastavlja Igor.

Ova pjesma iako drugačija svojevrstan je nastavak nove ere Igora Delača onom svježom promjenom glazbenog izričaja i prelaskom na modernu pop-glazbu. To je bio pun pogodak za njega i njegovu karijeru jer je s hitom "Budan" te trilogijom "Ljubav", "Istina u tami" te posljednjim "U ritmu ljubavi" osvojio top-ljestvice i postao jedan od najizvođenijih pjevača u radijskom eteru. Svi navedeni hitovi zasjeli su na prvo mjesto nacionalne top-liste HRTOP 40, a pjesmama "Ljubav" i "U ritmu ljubavi" to je uspjelo već u prvom tjednu emitiranja, što je prava rijetkost. Taj uspjeh Igoru je donio brojne nastupe diljem zemlje na kojima nastupa sa svojom pratećom grupom "AurA".

Igor tako s istim žarom i profesionalizmom nastupa na svadbama i raznim privatnim domjencima, kao i na festivalima, velikim koncertima na gradskim trgovima. Svadbe su za Igora prava poslastica i na njima nastupa s posebnim zadovoljstvom i motivom. Tako velik interes za njegove nastupe Igora izuzetno raduje i daje mu dodatnu snagu i volju za još bolji i kvalitetniji rad.

Životni poziv
- Kako je glazba moj životni poziv, ja se jednako odnosim prema svim vrstama nastupa, pa tako i prema svadbama. U posljednjih desetak godina svadbe su postale vrlo zahtjevan i ozbiljan posao u kojemu svaki segment mora biti izbrušen do savršenstva. Od glazbene opreme, ozvučenja i rasvjete pa do bogatog i raznolikog repertoara te kvalitetne izvedbe, sve mora biti na najvišem nivou. U suprotnom, prirodna selekcija čini svoje, jer danas u glazbenom svijetu opstaju samo najbolji. Meni su svadbe poseban izazov jer nema veće sreće nego uveseljavati zaljubljene na njihov najvažniji dan u životu. Kad mi oni poklone povjerenje, a ja ga opravdam i nakon vrhunske zabave i provoda vidim njihova zadovoljna i nasmijana lica, tada sam najsretniji čovjek na svijetu. Moj AurA band i ja zajedno nastupamo punih pet godina, a s obzirom na našu vrlo pozitivnu kemiju, mislim da ćemo još dugo, dugo uveseljavati brojnu publiku – zaključio je Igor Delač.

Vladimir Grgurić
Raznolik i bogat repertoar
Koncerti na gradskim trgovima pred mnogobrojnom zadovoljnom publikom postaju sve češći u njegovu rasporedu. Raznolik i bogat repertoar koji Igor tom prilikom izvodi te pozitivna energija kojom zrači garancija su odlične i nezaboravne zabave. Kao iskusan glazbenik koji zna zabaviti svaku publiku, Igor uživa nastupati i na svim vrstama privatnih evenata.
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike