Učionica
PROF. DR. SC. VLADO GUBERAC REKTOR SVEUČILIŠTA U OSIJEKU:

„Sveučilišni glasnik kvalitetno predstavlja misiju i viziju Sveučilišta“
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Vezani članci

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ima definiranu misiju i viziju koje ostvaruje u suradnji sa svim sveučilišnim sastavnicama i drugim partnerima i suradnicima.

Misija Sveučilišta ostvaruje se kroz tri glavne funkcije, a to su: obrazovna, znanstvena i stručna koja obuhvaća suradnju s gospodarstvom te razvoj i promociju kulture i umjetnosti. Osječko je Sveučilište obrazovna ustanova koja povezivanjem znanstvenoga istraživanja, umjetničkoga stvaralaštva, studija i nastave razvija znanost, struku i umjetnost te priprema studente za obavljanje profesionalnih djelatnosti. U viziji osječkoga Sveučilišta temeljna je odrednica razvoj modernoga, autonomnoga, istraživačkoga, obrazovnoga i inovacijskoga središta, odnosno razvijanje kreativnih i inovativnih strategija koje će se primijeniti kroz strateški proces planiranja i omogućiti Sveučilištu uspješno natjecanje u okruženju te upravljanje strateškim pitanjima.

Kako bi navedene, ali i brojne druge ideje i aktivnosti Sveučilišta i sastavnica, kao i njihovih djelatnika i studenata, bile na dostojan i kvalitetan način predstavljene cjelokupnoj akademskoj zajednici i široj javnosti, već petu godinu redovito se, u tiskanom i elektroničkom obliku, mjesečno objavljuje Sveučilišni glasnik. U dogovoru s upravom Sveučilišta i u stalnom kontaktu s njegovim sastavnicama, članovi uredništva i suradnici Sveučilišnoga glasnika neprekidno, pravodobno i kvalitetno informiraju javnost u cijeloj Hrvatskoj i regiji o najvažnijim projektima, programima i djelatnostima osječke akademske zajednice, s posebnim naglaskom na razvoj inozemnih suradnji i međunarodne prepoznatljivosti Sveučilišta u Osijeku. Velika je važnost Sveučilišnoga glasnika ne samo u promociji Sveučilišta i sastavnica, nego i u povijesnom smislu jer jednom se godišnje tiska, arhivira i čuva ukoričeno izdanje sa svim brojevima Sveučilišnoga glasnika iz prethodne kalendarske godine što predstavlja izvrstan presjek ostvarenoga u proteklom razdoblju.

Ne sumnjamo da će, uz određena poboljšanja i nadogradnje, Sveučilišni glasnik uspješno nastaviti promicati osječku akademsku zajednicu i u idućim godinama.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike