Učionica
DR. SC. DAMIR ŠPANIĆ, ČLAN UREDNIŠTVA SVEUČILIŠNOG GLASNIKA:

„Uloga Sveučilišnoga glasnika prerasla je djelokrug informiranja i dobila još veću važnost“
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Vezani članci

TOMISLAV LEVAK, MAG. CULT., UREDNIK SVEUČILIŠNOG GLASNIKA:

„Sveučilišni glasnik nedvojbeno je zaživio u akademskoj zajednici“

Sudjelovanje u radu uredništva Sveučilišnog glasnika bila je dobrodošla prilika ponovno iskusiti rad u struci, obnoviti znanja stečena na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i obogatiti se novima.

Posebno je značajno bilo iskustvo sudjelovanja u procesu osmišljavanja izgleda Sveučilišnoga glasnika u cjelini, ali i tematskih cjelina, od prvoga broja. Pokretanje nove tiskovine, makar i u formi podlistka već postojeće, zanimljiv je proces i projekt u kakvome se rijetko dobije priliku sudjelovati. Od prvoga broja imao sam prigodu raditi na nizu stalnih rubrika koje obuhvaćaju predstavljanje sveučilišnih izdanja, aktivnosti popularizacije znanosti te predstavljanje projekata i programa sastavnica Sveučilišta u Osijeku, uz pokrivanje događaja kao što je Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te povremene pripreme i ostalih tekstova prema potrebi redakcije.

U konačnici, bogatstvo obnovljenih i stečenih znanja iskristaliziralo se kroz suradnju sa svim kolegama koji su u ovih pedeset brojeva činili i čine užu redakciju, ali i svim onim suradnicima koji, radeći tekstove uz redovite poslove na svojim sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ponajviše pridonose opstanku Sveučilišnoga glasnika. Zahvaljujući tim tekstovima Sveučilišni je glasnik već od svojih početaka pouzdan izvor informacija, dok njegova uloga danas već prerasta djelokrug informiranja te Sveučilišni glasnik dobiva još veću važnost, kako preuzimajući uloge svojevrsne arhive dosljednim bilježenjem svih bitnih događanja na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, tako i lakom dostupnošću akademskoj zajednici i šire.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike