Učionica
POTPISAN SPORAZUM MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE RH S DEKANIMA VISOKIH UČILIŠTA IZ PODRUČJA BIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Od jeseni svakom slavonskom studentu biotehničkih znanosti 10 000 kuna stipendije
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dana 2. kolovoza 2019. potpisala je Sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Stipendirat će se redovni i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam) koji studiraju na sljedećim visokim učilištima: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Veleučilište u Požegi. Sporazum o suradnji sklopljen je za iduće četiri akademske godine, a sredstva se osiguravaju u Državnom proračunu. Sporazumom je predviđena jednokratna bespovratna potpora u iznosu od 10 000 kuna godišnje po studentu.

Ministarstvo će poljoprivrede najesen, nakon završenih upisa na studijske programe, objaviti ograničeni javni poziv visokim učilištima za studijsku godinu 2019./2020. u kojem će definirati kriterije i uvjete stipendiranja. „Želimo osnažiti našu poljoprivredu s mladim perspektivnim ljudima koji će svoje znanje pretočiti u iskustvo i praksu na terenu. Želimo da se poljoprivreda razvija u inovativnu, suvremenu i stručnu granu sa svijetlom budućnošću. Ovo je još jedna mjera za mlade i za Slavoniju u cilju jačanja konkurentnosti i regionalnoga razvoja. Pozivam sve studente da se prijave i iskoriste tu priliku te da s ponosom po završetku studiranja nastave graditi svoj životu u poljoprivredi“, izjavila je ministrica Marija Vučković.

Suradnja između Ministarstva i visokih učilišta u skladu je s ciljevima poljoprivredne politike definiranima Zakonom o poljoprivredi. Sporazum je dio Projekta Slavonija koji osim investicijskih i infrastrukturnih projekata, koji će pridonijeti jačanju konkurentnosti i regionalnom razvoju na području pet slavonskih županija, ima sadržan i dio stipendiranja studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti u Slavoniji, Baranji i Srijemu, a čiji je nositelj Ministarstvo poljoprivrede.

(Ministarstvo poljoprivrede RH)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike