Učionica
SEDMA MEĐUNARODNA LJETNA KONFERENCIJA STUDENATA GRAĐEVINE ISUCCES

Studenti građevinske struke iz Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije unaprjeđivali svoja znanja i vještine
Objavljeno 14. rujna, 2019.
International SUmmer Conference of Civil Enginering Students (ISUCCES), odnosno Međunarodna ljetna konferencija studenata građevine, od 15. do 21. srpnja 2019. sedmu godinu zaredom održana je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku.

Cilj je konferencije okupljanje studenata građevinske struke kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine inovativnim, višekulturnim i zabavnim pristupom rješavanju zadataka. Istodobno, sudionici imaju prigodu međusobno se bolje upoznati i steći nova poznanstva i prijateljstva diljem Europe. Na konferenciju su izvan Hrvatske pristigla i dva studenta iz Sjeverne Makedonije i šest iz Srbije. Konferencija ISSUCES natjecateljskoga je tipa i osigurava spajanje teorijskoga znanja s praktičnim. Prvi dio sastojao se od izlaganja vlastitih znanstvenoistraživačkih radova koji su ujedno i preduvjet nazočnosti. Radove je ocjenjivalo četveročlano povjerenstvo koje su činili djelatnici Građevinskoga i arhitektonskog fakulteta Osijek. Drugi dio obuhvaćao je izradu umanjenih modela zgrada od drveta balze prema propisanim pravilima, a svaki tim imao je unaprijed osmišljen i iscrtan model koji će izrađivati. Izrađeni modeli ispitivani su na potresnom stolu sa stvarnim zapisima različitih jačina potresa u cilju utvrđivanja otpornosti na seizmičke utjecaje. Osim službenoga dijela konferencije, svakoga dana organizirane su i razne športske, društvene, kulturne i zabavne aktivnosti: pečenje palačinki, Kulturna večer na kojoj su sudionici imali prigodu prikazati posebnosti zemalja iz kojih dolaze, organizirani obilazak grada te dnevna i večernja druženja u Osijeku i Baranji.

Posljednjega dana održano je službeno zatvaranje konferencije na kojem su se proglašeni pobjednici u objema kategorijama, za najbolju prezentaciju te model od balze. ISUCCES konferenciju organiziraju članovi Udruge studenata Građevinskoga i arhitektonskoga fakulteta Osijek (SGFOS). Uz Fakultet potporu su pružili i Sveučilište u Osijeku, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilišni studentski zbor, Red Bull i drugi.
Rebeka MILAS
Možda ste propustili...

NA GRAĐEVINSKOM I ARHITEKTONSKOM FAKULTETU OSIJEK POSTAVLJENA IZLOŽBA „HRVATSKI ARHITEKTI KROZ POVIJEST“

Predstavljanje portreta zaslužnih hrvatskih arhitekata

PREDAKTIVNOSTI EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA 2019. NA FAKULTETU ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Na FERITU-u organizirani Labus zimska škola 2019. i 3. Labus sajam

VELIKO PRIZNANJE ZA REDOVITOGA PROFESORA S ODSJEKA ZA FILOZOFIJU OSJEČKOGA FILOZOFSKOG FAKULTETA

Prof. dr. sc. Marijan Krivak najbolji je filmski kritičar u 2018. godini

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

2

ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Produciraju vrhunske znanstvenike i stručnjake u području prirodnih znanosti, polju biologije

3

REALIZIRAN PROJEKT SREDIŠNJEGA DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE

Ukupno 33 polaznika Ljetne škole Domovina iz šest zemalja svijeta posjetili Osijek i Sveučilište