Osijek
U OKVIRU EUROPEAN AWE

Projekt “Europska os Zapad-Istok”
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Na području općine Erdut provode se mnogi projekti sufinancirani sredstvima raznih fondova Europske unije, što u mnogočemu pridonosi kvaliteti življenja i razvoju društva, a u to su uključeni općinska uprava, udruge i PORC Erdut.

U okviru European AWE organizirano je šest građanskih foruma u pet partnerskih zemalja o prioritetnim temama Programa Europa za građane: Euroskepticizam, migrantska kriza, prava manjina i formati za sudjelovanje građana u izradi europskih politika.

Na sastancima je radilo više od 360 građana iz pet zemalja Europske unije i zemalja kandidata za ulazak u EU.

Slijedom toga Međunarodna konferencija "Europska os Zapad-Istok" održana je na mjestima i objektima od povijesnog i kulturnog značenja prije nekoliko dana u Srijemskim Karlovcima, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Općine Erdut i Poduzetničko-razvojnog centra općine Erdut Loklane razvojne agencije d.o.o. kao partnetri iz Hrvatske.

- Deset partnera iz pet zemalja s više od 200 sudionika radilo je na trodnevnoj Međunarodnoj konferenciji "Europska os Zapad-Istok". Tijekom Konferencije partneri su imali priliku prezentirati svoje lokalne zajednice i razmijeniti informacije o razvojnim planovima. Građani su u Karlovačkoj gimnaziji u formi grupnog rada sudjelovali na šest međunarodnih radionica o prioritetnim temama Programa "Europa za građane" kao i o temama iz vinarstva i marketinga vina u Europskoj uniji. U uredu vodećeg partnera "Dunav 1245" održana je međunarodna radionica, a u zgradi Magistrata svi su partneri potpisali Memorandum o suradnji, kao formalnom temelju daljnje suradnje - navode u Općini Erdut.

Projekt i međunarodnu konferenciju realiziralo je udruženje "Dunav 1245" iz Srijemskih Karlovaca u ulozi vodećeg partnera i domaćina, u suradnji s Općinom Srijemski Karlovci, a partneri su bili, uz već navedene hrvatske iz Erduta, i Općina Torres Novas - Portugal, Mjesna općina Novo Mesto, DRPD Novo Mesto – Slovenija, Općina Tivat – Crna Gora, Grad Ludbreg, KUD "Anka Ošpuh" Ludbreg – Hrvatska. D. Pejić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike