Osijek
“AKUPUNKTUROM PROTIV ALERGIJA”

Kod alergija jako je važan imunitet
Objavljeno 13. rujna, 2019.
U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek u srijedu, 11. rujna, održano je zanimljivo predavanje pod nazivom "Akupunkturom protiv alergija" Violete Mišić Losacco, prvostupnice tradicionalne kineske medicine prestižnog sveučilišta Westminster u Londonu. Ova svjetski priznata akupunkturologinja sa specijalizacijom za liječenje mišićno-koštane boli članica je Britanskog društva za akupunkturu (British Acupuncture Council) u Londonu te prva tradicionalna kineska akupunkturologinja koju je prepoznalo Hrvatsko društvo za akupunkturu pri Hrvatskom liječničkom zboru.

Nakon više od 20 godina života u Velikoj Britaniji, prije godinu dana u Višnjevcu je otvorila kliniku za akupunkturu "Wellness Solutions" kako bi unaprijedila kvalitetu života naših sugrađana.

A njihova je svijest o akupunkturi i njezinu blagotvornom djelovanju sve veća, u što smo se uvjerili na predavanju u GISKO-u, gdje su mahom osobe treće životne dobi, dugogodišnji alergičali, pozorno upijali sve što je akupunkturologinja Mišić Losacco imala reći.

"Imunitet je jako važan kod alergije, a na njega veliki utjecaj imaju stres i prehrana, što je vjerojatno odgovor na pitanje zašto toliki broj ljudi s ovih prostora pati od alergije. Preventivne metode, kao što je ispuhivanje nosa, redovito usisavanje stana, čišćenje prozora, radnog stola i drugih površina mogu pomoći, međutim, najvažnija je prehrana i duhovna uravnoteženost, neki od temelja kineske medicine, pri čemu se koriste vježbe disanja, akupunktura, masaže i biljna medicina", rekla je Mišić Lozaco.

Akupunktura je posebno djelotvorna pri liječenju boli. Optimalan broj je od 6 do 12 tretmana, a to se razlikuje od osobe do osobe, ističe Mišić Losacco.
I. Alilović
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike