Mozaik
KUD ŠUMARI VINKOVCI

Čuvaju tradiciju i kulturnu baštinu
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Cijelo ljeto članovi KUD-a ‘‘Šumari‘‘ proveli su izuzetno aktivno te su uspješno nastupili na raznim manifestacijama, a gdje god da su nastupili dobili su velike pohvale za svoj rad. Početkom lipnja A ansambl imao je nastup na manifestaciji Dani Tolise u Tolisi (BiH), a također u lipnju starija dječja skupina predstavila se nastupima u Dugopolju i Trilju, gdje su bili gosti KUD-a Pleter Dugopolje. Na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina naše županije u Cerni predstavila se mlađa dječja skupina i zabilježila vrlo uspješan nastup. Uslijedilo je gostovanje folklornog ansambla u Vrbovcu na proslavi Dana grada Vrbovca gdje su bili gosti KUD-a "Petar Zrinski" Vrbovec. Nakon toga slijedilo je gostovanje na manifestaciji "Šokačka se grana vije", koja je ove godine održana u Osijeku uz sudjelovanje i FA "Brod" Slavonski Brod, KUD-a "Tena" Đakovo i KUD-a "Osijek 1862" iz Osijeka.

U srpnju su se "Šumari" posvetili tradicionalnom koncertu u povodu Dana grada Vinkovaca na kojemu su se osim plesača predstavili i ŽPS "Šumarice", članovi tamburaškog orkestra sa solistima, a gosti koncerta bili su članovi HKC "Kolo" Subotica.

Kolovoz je počeo sudjelovanjem na Makarskom ljetu. U pet dana održana su tri koncerta na Makarskoj rivijeri. Osim plesnog ansambla na koncertima je sudjelovao i tamburaški orkestar sa solistom Grčić Ivanom. Odmah po povratku iz Makarske folklorni ansambl sudjelovao je na Međunarodnom festivalu Sremfolkfest u Sremskoj Mitrovici (Srbija).

Kraj kolovoza bio je rezerviran za sudjelovanje na 40. Međunarodnom studentskom festivalu u Skopju, gdje je folklorni ansambl predstavio tradicijsku kulturu naše domovine i tradicijsku gastroponudu. Da bi se realizirao ovako velik broj gostovanja potrebna su i velika financijska sredstva, a za to se brinu generalni sponzor, tvrtka Hrvatske šume d.o.o., i ostali sponzori kao DI Spačva d.d., Ministarstvo kulture RH, Županija vukovarsko-srijemska i Grad Vinkovci. Slijedi nastup na folklornim večerima Vinkovačkih jeseni 18. rujna.

KUD "Šumari" poziva sve koji bi se željeli priključiti u radu da dođu u prostorije KUD-a, Glagoljaška 14, jer nakon Vinkovačkih jeseni kreće nova sezona i upis novih članova u sve sekcije. M.Kokaj
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike