TvObzor
PICKBOY NOW: IRSKA KRIMISERIJA O ZAKOPANIM OBITELJSKIM TAJNAMA

Blood: Psihološki triler o sjećanjima i utjecajem prošlosti na sadašnje vrijeme
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Krimiserija Blood utemeljena je na uvjerljivim likovima i obiteljskim odnosima s kojima se lako poistovjetiti

Nova irska krimiserija Blood (2018.) stigla je na Pickbox NOW. Premijerno možete gledati cijelu sezonu ove izazovne krimiposlastice koja je okarakterizirana kao psihološki triler i irski noir. Bavi se zakopanim obiteljskim tajnama, sjećanjima i utjecajem prošlosti na sadašnje vrijeme.

Cat Hogan (Carolina Main) žena je koja bježi od svoje prošlosti, no kad njezina majka Mary (Ingrid Craigie) „slučajno“ umre, Cat je primorana suočiti se sa svojom obitelji koju izbjegava posljednjih deset godina. Uvijek je bila crna ovca u obitelji, a sada ovaj neugodni obiteljski sastanak probudi zlokobne demone prošlosti i obasja sumnjom majčinu smrt.

Koliko god Cat željela vjerovati da je smrt njezine majka bila nevina, počinje uviđati da njezin otac Jim (Adrian Dunbar) ima rupe u priči i njezine sumnje počinju se gomilati. Tjedan dana nakon Maryne smrti Cat pokušava otkriti istinu gledajući u prošlost da bi razumjela sadašnjost.

Krimiserija Blood utemeljena je na uvjerljivim likovima i obiteljskim odnosima s kojima se lako poistovjetiti. Glumci odaju dojam kao da su zaista u rodu, što proizlazi i iz izvrsnog scenarija koji je napisala Sophie Petzal (The Last Kingdom, Riviera).

U glavnoj ulozi je Carolina Main (Unforgotten) koja tumači ulogu Cat. Posljednjih deset godina živi u Dublinu, no vraća se u malo irsko mjesto u kojem je odrasla. Adrian Dunbar (Line of Duty) izvrstan je u ulozi Catina oca Jima za kojeg Cat sumnja da ima veze s majčinim ubojstvom. Osim njih, tu su i Diarmuid Noyes (Borgia) kao Catin mlađi brat Michael i Grainne Kennan (Black Mirror) kao Catina starija sestra Fiona.

U novom i uzbudljivom pogledu na krimižanr, konstantno je prisutna dilema je li Cat paranoična, ili je uistinu otkrila strašnu istinu o svom ocu. Ništa i nitko ne mogu se uzeti sa strogom sigurnošću. U seriji istina ovisi o tome koga pitaš.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata