Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Kosovari u Southamptonu naljutili "Gordog Albiona"
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Utakmicama u skupinama A, B i H završen je rujanski dio kvalifikacija za odlazak na Euro. Na sedam susreta postignuta su čak 34 pogotka, što je prosječno gotovo pet po dvoboju, a pravih iznenađenja nije bilo. Engleska je u četvrtom nastupu upisala i četvrtu pobjedu, u pravoj golijadi u Southamptonu, gdje je porazila Kosovo sa 5:3. Gosti su zaigrali otvorena garda, poveli već u prvoj minuti nakon pogreške Keanea golom V. Berishe, no do odmora ih je "unakazio" Sterling. Napadač Manchester Cityja predvodio je napadačku rapsodiju "Gordog Albiona" pogotkom u 8. minuti, prvim glavom u reprezentativnom dresu, te trima asistencijama. Ostali strijelci bili su Kane (19), Vojvoda (38-ag) i Sancho (44, 45+1), kojemu su to bili prvi golovi u A reprezentaciji, a Kane je još u 65. propustio realizirati kazneni udarac, koji mu je obranio Murić. Za Kosovo su poraz u drugom dijelu ublažili


V. Berisha (49) i Muriqi (55 - 11 m) te se može pohvaliti da je prva reprezentacija nakon Hrvatske (2007.) koja je Englezima u gostima zabila tri gola, a toliko "Gordi Albion" kod kuće nije primio u posljednja dva kvalifikacijska ciklusa zajedno. Prekid niza od 15 utakmica bez poraza Kosovu je donio pad na treće mjesto, uz uvjerljivu pobjedu Češke u Podgorici nad Crnom Gorom od 3:0. Souček (54), Masopust (58) i Darida (90+4 - 11 m) tresli su domaću mrežu te Česima donijeli drugo mjesto s devet bodova, jednim više od Kosova. Ronaldo je u Vilniusu gotovo sam dobio Litvu, zabivši prva četiri pogotka (7 - 11 m, 62, 65, 76) u 5:1 pobjedi, povećavši svoj rekordni učinak od Europljana na 93 pogotka u nacionalnom dresu, a ovo mu je bio i 54. hat-trick karijere. Andriuškevičius (28) zabio je za Litavce, a konačni rezultat postavio je Carvalho (90+2), nakon kojeg je Portugal ostao drugi s osam bodova iz četiri susreta. S bodom prednosti i utakmicom manje od Srbije, koja je sa 3:1 slavila u Luksemburgu. Albanija (9 bodova) u skupini H dobila je Island (12) sa 4:2 pa su se nakon uvjerljivih slavlja protiv autsajdera na vrhu izdvojili Francuska i Turska sa po 15 bodova.
Rezultati: Crna Gora - Češka 0:3, Engleska - Kosovo 5:3 (skupina A), Litva - Portugal 1:5, Luksemburg - Srbija 1:3 (B), Moldavija - Turska 0:4, Francuska - Andora 3:0, Albanija - Island 4:2 (H). G.R.
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike