Sport
39. FESTIVAL TENISA U VINKOVCIMA

Robert Marić nepobjediv, prvak šesti put uzastopce
Objavljeno 12. rujna, 2019.

U organizaciji Teniskog kluba Vinkovci 39. je put u gradu na Bosutu održan Festival tenisa za dame i gospodu, koji je i ove godine opravdao očekivanja kako domaćina tako i gostiju.


Prema tradiciji, vinkovačko okupljanje veterana počelo je uz tamburaše i slavonske specijalitete, a na trodnevnom turniru nastupilo je 170 tenisačica i tenisača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rumunjske. Turnir je bio podijeljen u više kategorija, a igralo se prema modificiranom švicarskom sustavu, bez ispadanja, i to svaki dan dva kola.


Kod gospode do 30 godina prvo mjesto osvojio je Srđan Fundup (Foča), a drugo mjesto podijelili su Davor Bijelić (Orašje), Andrija Markov (Murter) i Amer Agić (Visoko, Bosna i Hercegovina). U kategoriji "+30" najbolji je bio Sarajlija Haris Čaušević, a drugo mjesto osvojili su Milan Antolić (Sisak), Viktor Rešetar (Vrgorac), Tomislav Bencun (Kiseljak), Dražen Niče (Vinkovci) i Goran Lulić (Kiseljak). U konkurenciji iznad 40 godina šeti put uzastopce naslov pobjednika osvojio je Vinkovčanin Robert Marić. Drugi su bili Saša Vuković (Sarajevo), Igor Praća (Odžaci), Damir Šesto (Vinkovci), Nebojša Milević (Srbija) i Damir Klaić (Županja). U "plus 50" naslov je pripao Rumunju Dimicu Viorelu, a drugi su bili Šime Mikas (Murter), Kamnik Jaroš (Slovenija), Emir Bešlagić (Visoko) i Marinko Ljoljo (Vinkovci-Kiseljak). U kategoriji najstarijih, "+60", prvi je bio Duje Ševerdija (Rab), a drugi Miroslav Kuzmanović, Vlado Strunje (Vinkovci) i Ismir Brkić (Zenica).


Kod tenisačica u konkurenciji do 50 godina naslov pobjednice osvojila je Tajana Prpić Purgar (Zagreb), a drugo mjesto podijelile su Ana Kovač (Zageb), Polona Škreblin (Ptuj), Marina Ranogajec (Zagreb) i Anja Antolić (Sisak). U "+50" najbolja je bila Marija Kusanović (Opatija), a druge Helena Dobranić (Sisak), Dina Jurenić (Zagreb) i Jasenka Savić (Zagreb).
Kod parova iznad 50 godina najbolji su bili Darko Matak i Boško Veselčić (Vinkovci), a kod dama Tajana Prpić Purgar i Ana Kovač (Zageb). Do 50 godina naslov su osvojili Amer Agić i Srđan Fundup, a u mixu su najbolji bili Anja i Milan Antolić (Sisak). M. Kokaj
Vinkovački teniski klub još jednom se iskazao u uspješnoj organizaciji trodnevnog veteranskog turnira
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike