Crna kronika
AKCIJA PROMETNE POLICIJE

Velike kazne zbog pijanstva i brzine
Objavljeno 12. rujna, 2019.
NOVA GRADIŠKA - Slavonski vozači nastavljaju, zbog počinjenih prometnih prekršaja, nemalo puniti državni proračun. Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je kako su djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška u srijedu u 7.08 sati, u Zapolju kod Nove Gradiške, zaustavili automobil kojim je 56-godišnjak jurio brže od dopuštenog. Policajci su očitali brzinu od 149,3 km/h, što je više od 50 km/h brže od prometnim znakom ograničene brzine kretanja. Također su policajci utvrdili da je vozač prethodno počinio prekršaj, pretjecao je kolone vozila kroz naselje Godinjak. Policijski službenici su 56-godišnjaka uhitili i uz prekršajnu prijavu priveli na Općinski sud, Stalna služba Nova Gradiška, gdje je proveden žurni prekršajni postupak te je kažnjen iznosom od 18 tisuća kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Bez nekoliko tisuća kuna, na širem požeškom području, ostao je i pijani 29-godišnjak. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, u utorak oko 3.30 sati, u blizini mjesta Frkljevci, 29-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,45 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao osobnim automobilom marke Fiat, požeških registracijskih oznaka. Zbog neprilagođene brzine i alkohola u krvi izgubio je nadzor nad vozilom, sletio na putnu bankinu i udario u metalni nosač prometnog znaka. Nakon toga došlo je do rotiranja vozila i udara u drugi prometni znak, a potom do slijetanja na poljoprivrednu površinu u vlasništvu 54-godišnjaka. Pijani 29-godišnjak smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje izrečena mu je novčana kazna od 9500 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije u trajanju od šest mjeseci i šest negativnih bodova. Nekima će se ova posljednja odluka činiti nepotrebnom jer 29-godišnjak nema položen vozački ispit, no, ako se jednog dana 29-godišnjak ipak odluči na polaganje vozačkog ispita, u trenutku dobivanja vozačke dozvole počinje mu teći kazna.

Na sisačkom su području pak tri pijana vozača tijekom nedjelje skupno novčano kažnjena od nadležnog prekršajnog suca s čak 49.000 kuna.
M.Bugarić
Pijani 29-godišnjak zaustavljen u automobilu kod Požege nema položen vozački ispit
18.000

kuna platit će 56-godišnjak zbog obilaženja kolone i prebrze vožnje
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike