Crna kronika
FILMSKA POTJERA

Pijani bjegunac autom je uletio u dnevnu sobu
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Policija je vozača Opela pokušala zaustaviti u Velikoj, a potjera je okončana u Požegi
POŽEGA

Prava filmska potjera odvijala se u ponedjeljak u večernjim satima između Velike i Požege. Bjegunac se u automobilu, pijani 22-godišnji mladić, na kraju zabio u kuću u Požegi, srušivši pri tome zid i zaustavivši se u dnevnoj sobi 73-godišnjeg vlasnika. Pukom srećom u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.


Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je kako su policajci u Velikoj, u Tuđmanovoj ulici, u ponedjeljak oko 22.45 pokušali zaustaviti Opel zagrebačkih registracijskih oznaka, no vozač je nastavio vožnju. Policajci su sjeli u službeni automobil i krenuli u potjeru za odbjeglim vozečem, upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu). Iako su mu se približili, vozač Opela ignorirao je policajce, a u Trenkovu je bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se nastavio kretati prema Požegi. Bijeg, koji je trajao više od 15 kilometara, okončan je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, gdje je bjegunac zbog neprilagođene brzine udario u živicu, a potom i u kuću 73-godišnjaka. Opel se, srušivši zid, zaustavio u dnevnoj sobi šokiranog vlasnika.


Policajci su brzo otvorili vrata Opela i iz njega izvukli 22-godišnjeg vozača. Alkotestom je utvrđeno da mladić u krvi ima 1,49 promila alkohola. Mladić je uhićen i doveden u policijsku postaju na triježnjenje. U utorak ujutro je doveden pred nadležnog prekršajnog suca, koji mu je odredio novčanu kaznu od 12.500 kuna, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.
Kazna za mladića tu nije konačna jer će ga tužiti i vlasnik kuće kojem je potpuno uništio zid i dnevnu sobu. Samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Vlasnik kuće, 73-godišnjak, rekao je kako bi sigurno bio mrtav, jer je fotelja na kojoj sjedi dok gleda TV završila pod automobilom, koji je došao do pola dnevne sobe. On i supruga su i dalje u šoku nakon zabijanja automobila u kuću. "Možete misliti kako se osjećam, čujem strašan udarac koji je zatresao i krevet, a potom u svojoj dnevnoj sobi, koja je odmah do spavaće, ugledam auto i policajce koji kroz rupu u zidu ulaze u kuću i iz auta izvlače pijanog vozača", kaže vlasnik, koji čeka izvješće građevinskog inženjera je li narušena statika kuće. Prema neslužbenoj procjeni, šteta na kući za sada je nekoliko desetaka tisuća kuna.


Milan Bugarić
slijetanje
AUTOM JE

RAZNIO

ZID KUĆE
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike