Osijek
VIDE SE TEMELJI NOVIH STANOVA

Ako vrijeme posluži, obitelji Sopjanac i Slukan u novi dom mogle bi ući do Božića
Objavljeno 11. rujna, 2019.

Budući temelji dvaju stanova u Josipovcu, a koji su izgorjeli 14. kolovoza u požaru, već se naziru! Ni mjesec dana nakon tragedije, koja, srećom, nije završila sa smrtnim posljedicama, ima nade da se obitelji Sopjanac i Slukan vrate u nove domove. Ako vrijeme posluži, čak i do Božića!

Mjesni odbor Josipovac od prvoga dana zauzeo se za pomoć obiteljima, u što su se odmah uključili i Grad Osijek te Osječko-baranjska županija, i to pojedinačnim donacijama svakoj obitelji po 15 tisuća kuna. U pomoć su pritekli i brojni mještani, ali i Osječani, a među za sada posljednjima koji su pružili pomoć su tamošnji nogometaši, koji su u povodu crkvenoga goda u Višnjevcu odigrali nogometnu utakmicu i donirali novac prikupljen od prodaje ulaznica, ukupno 11 tisuća kuna.

Jedna građevinska tvrtka dala je za građevni materijal ukupno 15 tisuća kuna. Inače, temelji za jednu kuću već su napravljeni i "šaluju" se za postavljanje deke, a uskoro počinje i betoniranje temelja za drugu kuću. "Inače, dogovor Grada i Županije jest da radovi počnu, a uporabna dozvola je u proceduri i nadam se iskreno da će vrijeme poslužiti i da će se obitelji vratiti u Josipovac do Božića", pojasnio je predsjednik MO Josipovac Jakov Mihaljević, dodajući da će se dodatni materijalni troškovi pokriti već doniranim novcem na račune obitelji, no naglasio je da mještani i dalje pomažu koliko god mogu. Uz to pomoć su pružile i tamošnje župe, a da je u nevolji itekako vrijedno pomoći pokazala je i humanitarna udruga "Rijeka ljubavi", koja je, iako i sama u potrebi, nesebično donirala hranu i higijenske potrepštine obiteljima od kojih je jedna s dvoje malodobne djece.

U međuvremenu, obitelj Sopjanac još uvijek je u Dardi, a obitelj Slukan još će neko vrijeme provesti u improviziranom stančiću u garaži koja se nalazi nadomak opožarenih stanova. Mihaljević kaže da je vjerojatno kako će, do povratka u svoj stan, otići k sinu.

A iako su ondje bila povezana tri stana, onaj srednji u državnom je vlasništvu i obnova nije moguća. Neslužbeno smo ranije doznali da se ne zna gdje je stanar iz toga stana koji je navodno i prouzročio požar te ondje nelegalno živio. U međuvremenu je policija potvrdila tek da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad jednom osobom. M. Mihelić
Možda ste propustili...

MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Građani uskraćeni za točnu informaciju

ODBAČENA SUMNJA PROTIV PROČELNIKA

Slunjski dobio spor, čeka se potez Grada

GRAĐANI UZALUD ZVALI EPIDEMIOLOGE

Usred pandemije ZZJZ-u “pala” telefonska centrala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana