Ekonomija
BRAĆA PIVAC I KRAŠ-ESOP

Započeli pregovore u namjeri zajedničkog stjecanja dionica
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Mesna industrija Braća Pivac d.o.o. poslala je ponudu za preuzimanje dionica trgovačkog društva Kraš d.d. te ujedno izvijestila i da su između Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. i trgovačkog društva Kraš-ESOP d.o.o. započeli pregovori radi uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja prema poduzeću Kraš d.d. u namjeri zajedničkog daljnjeg stjecanja dionica te usuglašenog djelovanja na razni glavne skupštine poduzeća Kraš d.d.
Odluka društva Kraš-ESOP očekuje se u sljedećih 15 dana, a u slučaju da odnos zajedničkog djelovanja zbog bilo kojeg razloga otpadne, Mesna industrija Braća Pivac i dalje namjerava samostalno objaviti ponudu za preuzimanje dionica Kraša. Mesna industrija Braća Pivac trenutno je najveći pojedinačni dioničar u Krašu d.d. s 30,73 posto udjela, dok Kraš-ESOP drži 18,45 posto udjela. "Ususret završetku iznimno značajnog, opsežnog i uspješnog investicijskog ciklusa u Mesnoj industriji Braća Pivac, PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Vajda Čakovec, poduzećima u sastavu Grupe Pivac, stekli su se uvjeti za nastavak ulaganja u domaću prehrambenu proizvodnju i Kraš kao najveću konditorsku industriju na ovom području. Kraš smo oduvijek smatrali jednom od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj, a diverzifikaciju poslovanja ključnom za poslovni uspjeh čitave Grupe Pivac. Sukladno tomu, nakon višegodišnjeg stjecanja Kraševih dionica na slobodnom tržištu i sudjelovanja u njegovoj dokapitalizaciji nastavljamo iskazivati svoj interes za daljnjim razvojem tog poduzeća kao uspješne kompanije. Velika nam je želja u tomu zajednički djelovati s radnicima dioničarima i na taj način dodatno unaprijediti već iznimno uspješan model radničkog dioničarstva u Krašu. Naši su daljnji planovi usmjereni na optimizaciju i podizanje kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa u Krašu te dodatno jačanje tog poduzeća na domaćem, regionalnom, ali i svjetskom tržištu“, poručili su iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac. Z.Rupčić
Zapošljavaju više od 2.000 radnika
Uz Mesnu industriju Braća Pivac, članice su Grupe Pivac i PPK karlovačka mesna industrija te čakovečka Mesna industrija Vajda. S više 2.000 zaposlenika, Grupa Pivac u 2018. godini zabilježila je prihod od 2,6 milijardi kuna, a dobit prije oporezivanja 78,7 milijuna kuna. PPK karlovačka mesna industrija d. d. osnovana je 1963. godine, a u sustav Grupe Pivac ušla je 2003. a Mesna industrija Vajda d.d. Čakovec 2015. godine.
Možda ste propustili...

PROIZVODNJA NAMJEŠTAJA BILJEŽI RAST

Drvoprerađivači izvoze za 1,1, milijardi eura godišnje

VISOK RAST CIJENA STAMBENIH OBJEKATA

Nekretnine postaju opet oblik štednje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana