Regija
OŠ ‘‘NIKOLA TESLA‘‘ U MIRKOVCIMA

U novom je školskom
objektu i 25 prvašića
Objavljeno 9. rujna, 2019.
VINKOVCI - U novoizgrađenom objektu Osnovne škole "Nikola Tesla" u Mirkovcima u školske klupe sjelo je 25 prvašića, a riječi dobrodošlice uputio je im je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.


- U novoizgrađenom dijelu škole dobili smo devet novih učionica, specijalizirane učionice za biologiju, kemiju, fiziku i tehničku kulturu, novu opremu, kabinete za nastavnike, školsku kuhinju i blagovaonicu te školsku knjižnicu. U starom dijelu zgrade, koji će se u potpunosti obnoviti i prostorno spojiti s novoizgrađenim dijelom, održavat će se razredna nastava. Nadamo se da ćemo s novom školom dobiti i rad u jednoj smjeni. U novoizgrađenom dijelu škole nastavu će pohađati 190 učenika u 19 razrednih odjeljenja. Nastava se odvija na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te za pripadnike srpske nacionalne manjine na srpskom jeziku i ćilićnom pismu. Grad Vinkovci je i ove godine osigurao sredstva za vaučere od petsto kuna za učenike od drugog razreda, dok će prvašići dobiti tisuću kuna. Zajedničko vijeće općina iz Vukovara u suradnji s partnerima osigurat će besplatne torbe za prvašiće te besplatne radne bilježnice za učenike od prvog do petog razreda - rekla je Martina Saulić, zamjenica ravnateljice škole.


Učiteljice Nada Perišić i Irena Radoš spremno su dočekale prvašiće, koji su uzbuđeno čekali da sjednu u klupe i da počne prvi dan škole.


Gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako su ulaskom djece u novoizgrađeni školski objekt stvoreni uvjeti za obnovu drugog dijela škole kako bi u konačnici ova škola dobila izgled kojem svi teže.
S početkom nove školske godine svoje aktivnosti i zanimanja učenici će, osim u učionicama, moći ostvarivati i u uređenom prostoru knjižnice, a odmore će provoditi u blagovaonici ili prostranim školskim hodnicima. M. Kokaj
190

učenika u 19 razrednih odjeljenja pohađat će nastavu u novoizgrađenom dijelu škole
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike