Osijek
SOCIJALNA OSJETLJIVOST TVRTKE JYSK

Novi madraci za djecu u Domu na Vinkovačkoj
Objavljeno 10. rujna, 2019.
Dom za odgoj djece i mladeži u Osijeku koji trenutačno skrbi o 50-ak djece i mladeži s različitim problemima u doživljavanja i ponašanju, kao i o djeci bez pratnje, odnosno malim migrantima, krajem prošlog tjedna primio je značajnu donaciju tvrtke Jysk Hrvatska. Riječ je o donaciji u obliku sredstava za spavaonice korisnika. Naime, u skladu s vodiljom društvenoodgovornog poslovanja i socijalne uključenosti, tvrtka JYSK ponudila je 50 madraca, jastuka i 100 kompleta posteljine da bi u novu školsku godinu djeca i mladi u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek ušli s novoopremljenim spavaonicama.

- Osobni prostor korisnika potrebno je zbog velike fluktuacije korisnika i trajanja tretmana često obnavljati, a higijena osobnog prostora jedan je od važnih pretpostavki tretmana koje provodi naša ustanova. Naša djeca i mladi često su zbog svojih teškoća i nepovoljnih životnih prilika iz kojih dolaze, društveno marginalizirani, pa ih ovakve donacije, kao i drugi oblici pomoći izvan institucije, dodatno osnažuju i usrećuju. Naš cilj je učiniti život naših korisnika što sličnijim životima njihovih vršnjaka izvan institucija. Ovakve donacije našoj ustanovi postale su sve češće, što ukazuje na potporu zajednice rastu i razvoju djece i mladih, posebice onih u potrebi i riziku - naglasio je Goran Tubić, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži. N.Z.Eberhard
DONACIJE BICIKALA, MADRACA, NOVČANIH SREDSTAVA
Dom za odgoj djece i mladeži Osijek osnovan je 1961. godine. Sjedište Doma od 1975. godine je u Osijeku, Vinkovačka 61, dok je u vrijeme osnivanja 1961. god. sjedište bilo u Ružinoj ulici. Namjena ustanove je pružanje usluga socijalne skrbi izvan vlastite obitelji, djeci muškog spola, u dobi od 7 do 14 god. i mladeži u dobi od 14 do 21 god., oba spola, a koja manifestiraju različite oblike problematičnog ponašanja. Podsjetimo kako je Dom za odgoj djece i mladeži prošle godine dobio veliku donaciju bicikala iz Nizozemske, a HPD Lipa darovala im je prihod s prošlogodišnjeg božićnog koncerta ovog pjevačkog zbora.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike