Osijek
IK “JAVOR”

Veliki projekt o održivom razvoju
Objavljeno 10. rujna, 2019.
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku jučer je predstavljen projekt "Izviđačkim koracima za održivi razvoj", čiji je nositelj Izviđački klub "Javor" iz Osijeka, a partneri, uz spomenuti fakultet, također su Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića te Osnovna škola Frana Krste Frankopana.

"Riječ je o projektu koji je tematski vezan uz održivi razvoj o kojemu toliko brujimo, međutim, ponašanje kako djece i mladih, tako i odraslih osoba, još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa ćemo im ponuditi niz zanimljivih radionica, izleta, edukacija i primjera dobre prakse koji će ih potaknuti na promišljanje o održivom razvoju i naučiti da žive u skladu s prirodom i čuvaju naše resurse, da ne budu samo potrošači, nego i kreatori kvalitetnog života", rekla nam je Jadranka Kokolari, predsjednica Javora.

Projekt traje punih 16 mjeseci, od čega je najveći dio, od listopada 2019. do listopada 2020. godine, namijenjen radionicama, izletima, kampovima i slično.

Iako je projektom predviđeno 110 sudionika raspoređenih u tri dobne skupine (učenici nižih i viših razreda osnovne škole te srednjoškolci), Jadranka Kokolari poručuje da ta brojka može biti i veća te poziva sve koji imaju 16 ili više godina, posebice studente, da se kao volonteri priključe ovom projektu, jer im on nudi razvoj osobnih kompetencija i stjecanje novih znanja, ali i druženje, zabavu i putovanja.

"Osim radionica o održivom razvoju, imamo mnogo putovanja i posjeta primjerima dobre prakse, pa ćemo tako otići u Izviđački centar na Boračkom jezeru u BiH, Automobile Rimac, Kopačevo, Orahovicu, Medvednicu... Osim učenika partnerskih škola, koji će imati prednost, prijaviti se mogu i svi ostali učenici grada Osijeka i šire.", dodaje Kokolari.

Projekt je vrijedan 570 tisuća kuna, od čega najveći dio (484 tisuće) dolazi iz Vladina Ureda za udruge, odnosno Programa Švicarsko-hrvatske suradnje, a ostatak iz vlastitih sredstava "Javora". I. Alilović
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike