Osijek
BACK2BASICS U OSJEČKOM SKATEPARKU

Ni kiša nije uspjela omesti zaljubljenike u ekstremni sport
Objavljeno 8. rujna, 2019.
Nepredvidljivi vremenski uvjeti protekle subote nisu uspjeli spriječiti održavanje posve novog osječkog događaja, koji je na svima poznatoj adresi, u skateparku na lijevoj obali Drave, uspio okupiti mnoštvo entuzijasta, zaljubljenika u ekstremni sport i odličnih natjecatelja iz cijele Hrvatske. Oni su, na zadovoljstvo domaće publike, na Back2Basics pohrlili čak iz Umaga, Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Slavonskog Broda i ostatka Slavonije, pa ni kiša nije mogla potpuno poremetiti planove organizatora da uz roštilj, zabavu i ugodno druženje naprave natjecanje na tragu početaka velikog Pannonian Challengea.

- Ujutro smo otjerali oblake i osušili skatepark, ali nas je kiša opet uspjela iznenaditi poslijepodne, zbog čega smo ranije morali dovršiti natjecanje. U skatedisciplini pobjedu je tako odnio nagrađivani Bruno Vranić iz Slavonskog Broda, a u BMX-u "rasturio" je Fran Zeman iz Bjelovara - otkriva Marin Stupar, jedan od organizatora novog perspektivnog natjecanja na kojemu je nastupilo četrdesetak sportaša.

Dok su jedni uživali u roštilju i sponzorskim pićima, drugi su, u nedostatku tribina, odmah zauzeli najbolja mjesta u skateparku, na samim spravama, a sve je naposljetku, uz pljesak i uzvike, popraćeno i zvukom sprejanja, jer su ovu priču osječke urbane kulture upotpulili i odlični grafiteri, koji su oslikali zid na stražnjem ulazu u skatepark. Adrenalina nije nedostajalo, pa su izvrsni BMX-eri i najbolji hrvatski skateri uspjeli privući i nove, mlade nade, što je bio i cilj organizatora.

- Pokrenuli smo Back2Basics kako bismo mogli uživati u ekstremnom sportu i kada nema Pannonian Challengea, ali i kako bismo klincima pokazali ljepotu BMX-a i skatea, sportova u kojima su ozljede neizbježne, ali prolazne, a uspješni trikovi, osjećaj adrenalina i neponovljivi doživljaji s ovakvih natjecanja traju vječno - zaključuje Marin, koji se BMX-om bavi već deset godina pa se nada da će Back2Basics postati tradicionalan događaj, koji bi se možda mogao održavati i dvaput godišnje.
M. Mandić
U skatedisciplini pobjedu je odnio Bruno Vranić iz Slavonskog Broda, a u BMX-u Fran Zeman iz Bjelovara
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike