Regija
ZAJEDNIČKA INVESTICIJA

Katoličkim školama sagrađena zgrada
Objavljeno 9. rujna, 2019.
VIROVITICA


Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević blagoslovio je i otvorio novosagrađenu zgradu za potrebe Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti, Katoličke osnovne škole u Virovitici te novu sportsku dvoranu. Svečanosti su nazočili i Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, vlč. Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole i predstojnik ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji, msgr. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže župan Igor Andrović, domaćini ravnateljica Klasične katoličke gimnazije Virovitica Marijana Novak Stanić i ravnatelj Katoličke osnovne škole vlč. Mario Večerić i mnogi drugi. Svečanost su uveličali Zbor mladih požeških glazbenika pod ravnanjem Josipa Prajza te učenici Katoličke osnovne škole.


Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević čestitao je svima na završenom projektu energetske obnove i gradnji novog krila škole sa sportskom dvoranom, važnoj investiciji koja će osoblju i učenicima omogućiti kvalitetniji i plodonosniji rad, rekao je, uputivši svima uključenima u radove zahvalu, a pritom na sve okupljene zazvao i Božji blagoslov izrazivši želju da sva nastojanja urode time da mladi rastu u svemu što je dobro, što daje smisao, plemenitost, dostojanstvo i puninu njihovom ljudskom postojanju.


Novu školsku godinu 128 učenika Katoličke osnovne škole i osamdesetak učenika Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti tako će dočekati u novim i uređenijim prostorima. Projektom energetske obnove, vrijednima 3,9 milijuna kuna, u kojima je Požeška biskupija sudjelovala s 1,7 milijun kuna, učenici i osoblje dobili su uštede na grijanju, emisiji CO2, novu stolariju, fasadu, kvalitetnije i ugodnije prostore. Cjelokupna investicija, koja se odnosila na obje škole, a koja je trajala pune dvije godine, od gradnje novog krila škole i nove sportske dvorane, vrijedna je 19 milijuna kuna. Uz osnivača, Požešku biskupiju, u njoj je sudjelovala i karitativna organizacija Renovabis iz Njemačke.
Rezultat radova, uz novu sportsku dvoranu, osam je novih učionica, knjižnica, kabineti i druge prostorije, a sve će to poslužiti za još kvalitetniji rad i na odgojnoj dimenziji i na intelektualnom rastu učenika, naglašeno je na otvorenju. V.Grgurić
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike